UMRO POZNATI GLUMAC: Saopštene stravične vesti, NACIJA U ŠOKU
Glumac, Foto: Printscreen/Youtube/ В гостях у Гордона

crne informacije

UMRO POZNATI GLUMAC: Saopštene stravične vesti, NACIJA U ŠOKU

Mnogu će pa ga pamtiti po mnogobrojnim ulogama

Objavljeno: 12:03h

Još jedan veliki glumac je napustio ovaj svet.

Porodica, kolege i prijatelji se opraštaju od njega.

Mnogu će pa ga pamtiti po mnogobrojnim ulogama.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ В гостях у Гордона

11. jula 2022. umro je 91-godišnji poznati glumac i Narodni umetnik Ukrajine Jurij Mažuga.

Uzrok smrti još uvek nije poznat.

Glumac je odigrao svoju prvu filmsku ulogu u kijevskom filmskom studiju Dovženko. Godine 1956. debitovao je na filmu u filmu Kada slavuji pevaju.

Mažuga je 2001. igrao pan head u mjuziklu „Večeri na salašu kod Dikanke“. U ovoj muzičkoj traci pojavili su se i Andrej Danilko, Oleg Skripka. Kao i ljubitelji „ruskog sveta“ – Ani Lorak, Filip Kirkorov, Lolita Miljavskaja i druge poznate ličnosti.

„Tragična vest: Jurij Nikolajevič Mažuga je danas preminuo… Glumac je skoro 70 godina svog života poklonio Pozorištu Lesje Ukrajinke, gde je odigrao više od 90 svetlih, nezaboravnih uloga u najlegendarnijim predstavama za Kijev. Verujemo da glumci ne umiru, oni nastavljaju da žive u zidovima rodnog pozorišta, u srcima publike i sećanju kolega i studenata“, saopštila je pres-služba Kijevskog nacionalnog univerziteta Karpenko-Kari.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/ В гостях у Гордона

Treba napomenuti da je Jurij Mažuga skoro ceo svoj život posvetio pozorištu. Igrao je i tragične i komične uloge. U bilo kojoj ulozi izazvao je jake emocije kod publike.

Od 1956. počinje da glumi u filmovima. Njegova najpoznatija dela su „Večeri na salašu kod Dikanke“, „Kozaci dolaze“, „Sveta porodica“.

Jurij Mažuha je radio kao glumac i pedagog. Dobitnik je Ordena Oktobarske revolucije, Ordena Značke časti, Narodnog umetnika SSSR-a, Ordena Crvene zastave rada, Medalje „Za zasluženi rad“, Ordena prijateljstva.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/ В гостях у Гордона

Poznato je da je nakon smrti bliskog prijatelja i stalnog partnera u mnogim predstavama, Valerije Zaklunske, 2017. godine, Jurij Mažuga zapravo napustio Rusko dramsko pozorište, dajući mu skoro 65 godina života.

Obrazovanje je stekao na Nacionalnom univerzitetu za pozorište, film i TV u Kijevu.

Imajte na umu da je Jurij Mažuga legendarni ukrajinski pozorišni i filmski glumac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.