MEDIJI PRENOSE, UMRLA LEGENDA U 58. GODINI: Saopštene NAJCRNJE VESTI, TUGA
Bruno Falkon, Foto: Printscreen/Youtube/ Crime'85

crne informacija

MEDIJI PRENOSE, UMRLA LEGENDA U 58. GODINI: Saopštene NAJCRNJE VESTI, TUGA

Mnogi će ga pamtiti

Objavljeno: 18:13h

Još jedna veliki čovek je napustio ovaj svet.

Porodica, prijatelji i kolege se opraštaju od njega.

Mnogi će ga pamtiti.

Bruno Falkon
foto: Printscreen/Youtube/ Crime'85

Hip-hop plesač i koreograf, Bruno Falkon, javnosti poznatiji pod imenom “Pop N Taco”, u subotu je preminuo u domu u Long Biču u Kaliforniji.

Imao je 58 godina, a preminuo je prirodnom smrću, piše Njujork Post.

Sestra legende kultnog filma “Breakin” iz osamdesetih potvrdila je njegovu smrt za lokalne medije. Iako službenog nalaza obdukcije još uvek nema, ona veruje da je Bruno preminuo od srčanog udara.

Poznati plesač bio je rodom iz istočnog Los Anđelesa, a tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka smatrali su ga jednim od najbitnijih figura ulične plesne scene.

Bruno Falkon
foto: Printscreen/Youtube/ Crime'85

– Ljudi jednostavno nisu mogli da veruju da Meksikanac može da pleše pop – rekao je jednom prilikom Bruno za časopis “Soc!ety Dance Academy” i istakao kako su ostali plesači znali da ga izazivaju ispred škole, na zabavama ili tokom srednjoškolskog plesa.

– Izašli bi direktno pred tebe, tačno pred tvoje lice – otkrio je tada.

Bruno Falkon
foto: Printscreen/Youtube/ Crime'85

Bruno se proslavio kao Elektro Rok 1 u brejkdens hitu iz 1984. u kome je glumio uz repera Ajs Tija i plesača Adolfa “Shabba Doo’ Quinonesa”. Adolf je preminuo nedavno, 2020. u 65. godini. Osim uloge u kultnom filmu, on je sarađivao i s legendarnim pevačem i plesačem Majklom Džeksonom. Njih dvojica zajedno su plesali u muzičkom videu za pesmu “Smooth Criminal”, a Bruno je navodno za taj spot napravio koreografiju i prepoznatljivi Džeksonov pokret, !anti-gravitacijski nagib”.

Tokom karijere plesao je i za Dženet Džekson, Lajonela Ričija, Čaku Kan i druge. Pojavio se i u dva kratkometražna filma o Džeksonu: “Captain EO” u režiji oskarovca ​Frensisa Forda Kopole 1986. i “Moonwalker” iz 1988. godine.

Bruno Falkon
foto: Printscreen/Youtube/ Crime'85

Glumio je i u “Breakin 2: Electric Boogaloo”, a pojavio se i u filmu “Bill & Ted’s Lagus Journey” iz 1991. uz Kijanu Rivsa. Za film “Thumbelina” Dona Bluta, koreografirao je sekvence. Na društvenim mrežama od Bruna su se oprostili prijatelji i bivši saradnici.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.