ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Voleo bih da je ceo dan kao doručak - "JEDNOG DANA ĆE TI OVAJ BOL BITI KORISTAN"
,,Jednog dana će ti ovaj bol biti koristan", Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/DYLAN

spasonosno!

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Voleo bih da je ceo dan kao doručak - "JEDNOG DANA ĆE TI OVAJ BOL BITI KORISTAN"

„Jednog dana će ti ovaj bol biti od koristan“ čini film zasnovan na istoimenom romanu Pitera Kamerona, koji prati rastuće patnje izolovanog 17-godišnjeg Džejmsa Sveka

Objavljeno:

Espreso danas donosi neodoljiv spoj komedije i drame spakovan u ostvarenje iz 2011. godine koje nosi naziv ,,Jednog dana će ti ovaj bol biti koristan".

Poznata lica koja su se istakla: Tobi Regbo, Marsija Gej Harden, Lusi Lu, Elen Berstin, Šovan Falon Hogan, Piter Galager, Debra En Vol i Obri Plaza.

Jednog dana će ti ovaj bol biti koristan
foto: Printscreen/Youtube/Dylan

„Jednog dana će ti ovaj bol biti od koristan“ čini film zasnovan na istoimenom romanu Pitera Kamerona, koji prati rastuće patnje izolovanog 17-godišnjeg Džejmsa Sveka.

Prvi put nailazimo na Džejmsa kako stoji na ivici zgrade sa svojim psom vezanim povodcem iza sebe kako laje pokušavajući da ga spreči da skoči, dok njegov glas pripoveda:

Voleo bih da je ceo dan kao doručak, kada su ljudi još uvek povezani sa svojim snovima, usmereni ka unutra i još uvek nisu spremni da se bave svetom oko sebe. Shvatio sam da je meni ovako ceo dan; meni, za razliku od drugih ljudi, ne dođe trenutak posle šoljice kafe ili tuširanja ili bilo čega drugog kada se odjednom osetim živim, budnim i povezanim sa svetom. Da je uvek doručak, bio bih u redu.”

Taman kad se sprema da skoči, njegova majka, veoma uglađena njujorška vlasnica galerije, izlazi iz žutog taksija i počinje da viče za njega i njegovu sestru Gilijan, studentkinju umetnosti na misiji da objavi memoar.

1 / 15 Foto: Printscreen/Youtube/Dylan

Gledaocu ubrzo postaje jasno kakva atmosfera okružuje mladog Džejmsa Sveka, čija ga je borba da pronađe svoj karijerni put i lični identitet dovela do tačke preloma. Džejms oseća pritisak da se povinuje očekivanjima koja nameću njegovi roditelji i vršnjaci u potrazi za nekim velikim ciljem u karijeri koji mu na kraju neće doneti ni radost ni zadovoljstvo.

U suočavanju sa ovom dilemom, on počinje da se viđa sa mentorkom koja mu pomaže da shvati da je sasvim normalno da se oseća zbunjeno u pogledu budućnosti.

Ko treba da pogleda ovaj film?

,,Jednog dana će ti ovaj bol biti koristan" će ceniti svi oni koji se osećaju blago zbunjeno u pogledu sledećeg koraka u životu. Film možda jeste namenjen adolescentima, ali njegova poruka prevazilazi starosne okvire. U njemu će se mnogi pronaći i uživati u njegovoj lepoti.

Ako pomišljate na samoubistvo ili imate takve misli, SOS linija klinike "Laza Lazarević" je 011/7777-000. Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.

Bonus video:

20:02

VEČERNJI DNEVNIK 27.06.2022

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.