ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Rat će se završiti ako poželimo - "MIR U KREVETU"
,,Mir u krevetu", Foto: Printscreen/Youtube/Yoko Ono

moćno!

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Rat će se završiti ako poželimo - "MIR U KREVETU"

,,Mir u krevetu" stavlja akcenat na krevet kao mesto u kome dvoje, u ovom slučaju umetnici Džon Lenon i Joko Ono, pronalaze mir u haotičnom svetu oko njih

Objavljeno:

Espreso želi srećan ponedeljak svima onima koji bi radije ostali u krevetu i u tom duhu predlaže da nakon napornog dana pogledate legendarni dokumentarac ,,Mir u krevetu" (eng. ,,Bed Peace").

Zvezde u fokusu: Džon Lenon i Joko Ono.

Mir u krevetu, Džon Lenon, Joko Ono
foto: Printscreen/Instagram/finlayson

,,Mir u krevetu" stavlja akcenat na krevet kao mesto u kome dvoje, u ovom slučaju umetnici Džon Lenon i Joko Ono, pronalaze mir u haotičnom svetu oko njih. Dokumentarac je snimljen 1969. godine u njihovoj hotelskoj sobi dok su bili na medenom mesecu u Amsterdamu.

1 / 17 Foto: Printscreen/Youtube/Yoko Ono

Džon i Joko su želeli da skrenu pažnju na svoju poruku mira pa su organizovali događaj nalik pres konferenciji gde su njih dvoje razgovarali sa novinarima dok su ležali na hotelskom krevetu. Ovaj 71-minutni dokumentarac prikazuje njihov protest nemirima tokom 1960-ih.

Film je takođe inspirisao spot za pesmu ,,Bed Peace" američih muzičara Jhené Aiko i Childish Gambino-a. Pesmu možete poslušati ovde:

Ko treba da pogleda ovaj film?

,,Mir u krevetu" treba da pogledaju individue koje cene stvaralaštvo Džona Lenona i Joko Ono, kao i oni koje interesuje period 1960-ih i događaja koji su ga obeležili. Film je jednostavan, minimalistički, ali neverovatno upečatljiv i veran poruci koju želi da prikaže. Ako gubite nadu u mir, ovo je ostvarenje za Vas.

Bonus video:

23:04

CENTRALNI DNEVNIK 26.06.2022.

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.