STRAVIČNO! Glumca kojeg svi ZNATE jede TEŠKA BOLEST
Tom Henks, Foto: Printscreen

borac

STRAVIČNO! Glumca kojeg svi ZNATE jede TEŠKA BOLEST

Jedan od najboljih glumaca današnjice imao je uzbudljiv život, a malo ko zna da je zbog jedne žene prešao u pravoslavlje, kao i da se bori sa teškom bolešću koja sve češće pogađa ljude savrmenog doba.

Objavljeno: 12:05h

Tomas Džeferi Henks rođen je 9. jula 1956. godine u Konkordu, u Kaliforniji, u braku bolničarke Dženet Merlin Frager i kuvara Amosa Henksa. Još kao mali često se selio iz razloga što su se njegovi roditelji razveli. On je otišao sa ocem.

"Imao sam pet godina i nastavio sam da živim sa ocem koji je bio suvlasnik mnogih restorana. Kasnije se još tri puta ženio, dok se moja majka posle toga dva puta udavala. Zbog njihovih brakova imam izuzetno veliku familiju i na porodičnim okupljanjima uvek nas je bilo mnogo", pričao je Tom Henks.

Tom Henks
foto: printscreen

Prvi brak i neuspeh

Tek kada se nastanio u Ouklandu, upisao je dramsku sekciju. Zbog talenta se preselio u Njujork. Ipak, prvo je upoznao ljubav i to sa svojom prvom suprugom, glumicom i producentkinjom Samantom Lusi sa kojom je dobio dvoje dece, Kolina (39) i Elizabet (35).

Međutim, njihov brak nije dugo trajao, a razveli su se 1987. nakon devet godina zajedničkog života.

- Za dobar brak najbitnije je da upoznaš osobu koja ti odgovara, a meni to nije odmah pošlo za rukom - komentarisao je svoj razvod Henks.

On je u filmu debitovao davne 1979 i to u niskobudžentom hororu "He Knows You're Alone". Ipak, ubrzo se zbog kastinga preselio u Los Anđeles i dobio je ulogu u pilot-epizodi "Bosom Buddies". Perojekta nije imao uspeha, ali njega su primetili, posebnor editelj Ron Hauard sa kojim je 1984. radio na ostvarenju Splash.

Prelazak u pravoslavlje

Ipak, taj neuspeli projekat mu je ipak nešto doneo - brak sa glumicom Ritom Vilson. Njih dvoje su se venčali 1987, a Tom je zbog nje iz katoličke vere prešao u pravoslavnu.

- Kao tinejdžer bio sam religiozni fanatik: katolik, mormon, nazarećanin, a jedno vreme čak sam se veoma zainteresovao da pređem u jevrejsku veru. E, onda sam odgledao film "Odiseja u Svemiru 2011" i postao najglasniji pobunjenik protiv religije. Moja žena je pravoslavna Grkinja i od kada sam s njom, detaljno sam se upoznao s njenom verom koja joj je veoma bitna. Odlučio sam da se pokrstim i mislim da je to bio ispravan izbor. Rita i ja redovno odlazimo u našu grčku crkvu, ali to ne znači kako ne bih voleo da se otisnem i u vasionu. Obožavam da obilazim svemirske centre i planetarijume", otkrio je glumac koji je sa svojom drugom suprugom dobio dva sina, Čestera (27) i Trumana (24).

Filmovi i transformacije

Tom Henks je snimio bezbroj filmova koji su imali i te kako veliku kinematografsku vrednost. "Forest Gump", "Terminal", "Izgnanik", "Zelena milja", "Da Vinčijev Kod", "Pacifista", "Uhvati me ako možeš", "Besani u Sijetlu", "Most Špijuna" i mnogi, mnogi drugi.

Za svoje uloge je davao sve, a često se i te kako fizički transformisao.

- Za ulogu u "Filadelfiji" smršao sam oko deset kilograma, a onda sam se ugojio isto toliko za film "League of Their Own". Nisam imao dobru frizuru za "Da Vinčijev kod". Šta god sam pokušao da učinim sa svojom kosom, konstantno je izgledala kao žbun pa su mi frizeri napravili neku vrstu nadogradnje sa perikom. Ipak, najteže mi je palo kada sam morao da za tri meseca smršam preko dvadeset kilograma za ulogu u filmu "Izgnanik". Jeo sam samo neki zeleniš i nisam izlazio iz teretane da bih imao trbušnjake kao Bred Pit", iskren je Tom, a uloga u "Filadelfiji" afirmisala ga je kao kvalitetnog glumca i donela mu prvog Oskara 1994.

Dijabetes

Tom Henks je pre nekoliko godina otkrio da boluje od dijabetesa.

- Ja sam deo lenje američke generacije koja je slepo plesala na žurki i sada je bolesna", rekao je Henks. "Bio sam težak. Viđali ste me u filmovima i znate kako sam izgledao. Bio sam potpuni idiot - rekao je on.

On je čak pokušavao da se hrani zdravije, ali je činio tek manje ustupke.

- Mislio sam da ovo mogu izbeći ukoliko uklonim zemičku iz čizburgera. Ipak, potrebno je malo više od toga. Moj doktor kaže da, ako dođem do željene težine, mogu da se izlečim od dijabetesa tipa 2 . otkrio je legendarni glumac.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.