OVAKO JE TOP GUN PREDSTAVLJEN U JUGOSLAVIJI: Kruz otkrio tajnu kako je dobio ULOGU, svima otpale vilice
Tom Kruz, Foto: Printscreen

sad je jasno

OVAKO JE TOP GUN PREDSTAVLJEN U JUGOSLAVIJI: Kruz otkrio tajnu kako je dobio ULOGU, svima otpale vilice

Po mišljenju mnogih, glavni razlog za uspeh filma je njegova zvezda Tom Kruz.

Objavljeno: 14:48h

NOVI film Toma Kruza, Top Gun: Maverik u prvom je vikendu prikazivanja u rekordna 4732 severnoameričkih bioskopa zaradio 134 miliona dolara. I ranije je slavni glumac nizao velike uspehe. U saradnji s Yugopapirom donosimo intervju s Kruzom iz 1984. godine.

Februar 1984: Jedan od ovogodišnjih najgledanijih, najvećih hitova je inteligentan film o mladima Opasna stvar (Risky Business). Po mišljenju mnogih, glavni razlog za uspeh filma je njegova zvezda Tom Kruz.

Tom Kruz
foto: Print Screen Youtube

Za Kruza, gluma je sretna prilika koja se pojavila gotovo slučajno. Još dok je pohađao gimnaziju, jedan od njegovih profesora predložio ga je za ulogu u školskoj predstavi Momci i lutke (Guys and Dolls), inače i danas vrlo popularnoj, izvođenoj širom sveta. Kruz objašnjava da je glavni razlog da dobije ulogu bilo to što je znao pevati.

To iskustvo došlo je u presudnom trenutku njegovog mladog života.

"Poslednjih godinu dana u gimnaziji bio sam jako zbunjen, nisam znao kamo ću dalje. Ali u glumi sam toliko uživao da sam se odlučio okušati sreću na tom planu", kaže Tom.

"Pokušavao sam dosegnuti sve..."

Počinjući s malom ulogom u Beskrajnoj ljubavi (Endless Love), Tom je u središte pažnje došao ulogom u filmu Predvečerje (Taps). Čak i za taj jedan dan, koliko je radio Beskrajnu ljubav, Kruz je želeo naučiti što je više moguće o glumi.

"Pokušavao sam dosegnuti sve, slušati, da saznam i shvatim celi proces. Nisam imao apsolutno nikakvih ideja šta to znači glumiti na filmu. Bilo mi je jasno samo da hoću biti zaista dobar glumac."

Neposredno posle toga dobio je ulogu u Predvečerju. A onda je usledila uloga u filmu Francisa Forda Coppole Autsajderi (The Outsiders), koju je prihvatio samo da bi radio s Coppolom, "koji je naprosto čudesan".

Međutim, već kada je samo pročitao scenario za Opasnu stvar, Kruz je znao da mu se osmehnula sreća.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.