OVI SKANDALI SU TRESLI EVROVIZIJU VIŠE NEGO ZEMLJOTRESI 2022: Dešavalo se ono najgore!
Foto: Profimedia, EPA-EFE/SANDER KONING / POOL, EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO, EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

sramota!

OVI SKANDALI SU TRESLI EVROVIZIJU VIŠE NEGO ZEMLJOTRESI 2022: Dešavalo se ono najgore!

Da Evrovizija nije više muzičko takmičenje to smo godinama u nazad shvatali, što se danas i ne krije, pa se čak i potpuno transparetno prikazuje, bez ikakvog kažnjavanja.

Objavljeno:

Naime, Evrovizija je takmičenje, koje je osimšljeno sa ciljem da predstavlja najlepši svet muzike, iz drugačijih kultura, a danas ne samo da skoro svi predstavnici pevaju na engleskom, u strahu da ako ne budu pevali na maternjem jeziku, ljudi ih neće razumeti, pa mogu da dovedu do ozbiljnih gubitka glasova.

Normalno, taj veliki mit, se na kraju se ispostavio kao tačan, pa upravo ti umetnici zaista sve više i više dobijaju na popularnosti, zbog predstavljanja svoje pesme na stranom jeziku. Zbog toga je i sama draž Evrovizije postala, još jedna politička igra nadmetanja, gde se zemlje, zemljama maltene prišljamče najvećim poenima.

A već godinama u nazad, se poneke zemlje i pamte upravo zbog skandaloznih priča, koje kriju njihovi predstavnici, ili čak sama država

Na primer ovogodišnju Evroviziju je upravo obeležio najveći skandal krađe glasova!

Političko upravljanje Evrovizijom:

Svi smo živi svedoci, velikog političkog udela u Evroviziji, i koliko se glasanje na kraju svodi samo na propagandu. Ovogodišnji krah se baš nadovezao na Ukrajinsku pobedu, koju smo svi očekivali, zbog trenutnog stanja između Rusije i Ukrajine.

Ajde što je Zelenski prvo na svom Twiteru predivdeo, unapred, nezvanično dva sata pred samu Evroviziju kako će Ukrajinska pobeda biti simbolika njihove pobede i nad samim ratom.

Nego što je i sledeća naznaka pobede bio trenutak kada je predstavnik Ukrajinske grupe Kaluš Orkestra, pred sam kraj pesme zamolio publiku da pomognu Azovstalju i Mariopolju, što su oni svojim glasanjem uspešno i učinili.

Evrovizija
foto: Printscreen Eurovision

Pa je zbog toga Ukrajina, od publike dobila čak 439 glasova! Što je na njihove glasove od stručnog žirija, koji su brojali 192, poena, dodatno povećalo glasnost. Pa je zbog toga Ukrajina, osvojila prvo mesto, sa čak 631 glasom.

Plus da ne spominjemo, diskvalifikaciju prvobitne ukrajinske predstavnice, Aline Paš samo zbog toga što je u toku takmičenja, posetila Krim.

Skandali i provokacije:

Ove godine je za najbolju prokocaiju, pobedu odnela Albanska predstavnica, kada je na kraju svog nastupa pokazala čuvenog "orla" zbog čega su je i sami tviteraši "razapeli".

Zbog toga je i Makedonija dobila po brnjici, kada je njihova predstavnica Andrea Koevska, u naletu euforije, svoju zastavu bacila na pod, iz nehata ili sa namerom, ali po svemu sudeći zbog ovoga će Makedonci dogodine biti kažnjeni time što će izgubiti pravo na natup.

Još jedan detalj je svima upao u oči, kada je predstavnik grupe Maneskin, u šali spomenuo da predstavnici vode računa koliko su udaljeni od stola, aludirajući na njegov prošlogodišnji skandal o aferi sa drogom.

Krađa glasova?

Da li su zemlje, sa problemima prilikom povezivanja, zaista dali svoje glasove Ukrajini?

Nisu, upravo se i Rumunija izjasnila, da je žiri njihove glasove dao Moldaviji a ne ukrajini!

- Bili smo iznenađeni kada smo otkrili da se glasanje rumunskog žirija nije uračunalo u konačan rezultat. Organizatori su drugačije podelili bodove učesnicima finala u ime naše zemlje.Naglašavamo da je rumunski žiri odlučio da maksimalan broj poena dodeli predstavnicima Moldavije - ističe se u saopštenju rumunske televizije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.