ŽIVOT JOJ JE PAKAO: Prvu ljubav je izgubila tragično, a sada se bori i sa OPAKOM BOLEŠĆU!
Selma Bler, Foto: Profimedia

sudbina

ŽIVOT JOJ JE PAKAO: Prvu ljubav je izgubila tragično, a sada se bori i sa OPAKOM BOLEŠĆU!

U samo jednom danu, ceo njen život se preokrenuo

Objavljeno:

Selma Bler je američka filmska i televizijska glumica koja se proslavila ulogama u drami „Okrutne namere“ 1999. godine i komediji „Legalna plavuša“ iz 2001. godine.

Rođena je u blizini Detroita u Mičigenu 23. juna 1972. godine. Nakon što je 1995. na Univerzitetu u Mičigenu, diplomirala engleski jezik i psihologiju, preselila se u Njujork i počela da gradi glumačku karijeru.

Njena karijera je išla samo uzlaznom putanjom, pa je tako zaigrala u mnogim filmovima i serijama, rame uz rame sa velikanima glumišta., a 2010. bila je nominovana za Gremi nagradu, za ulogu naratora u filmu “Dnevnik Ane Frank”.

Skandali i poroci

Osim njene glumačke karijere, javnost je često bila svedok njenih problema sa alkoholom i scena koje je pravila. Ona nikada nije krila da je tokom života pravila pogrešne poteze. Prema njenim rečima, ceo život je prate “crne misli” i faze kad je obuzme ankioznost i depresija.

Iako je na poslovnom planu napredovala, privatni život je bio prepun trzavica i teških situacija.

Selma je progovorila o se*sualnom uznemiravanju od strane režisera Dzejmsa Tobaka. U intervjuu za Vaniti Fair detaljno je ispričala incident koji se dogodio tokom sastanka u hotelskoj sobi, uprkos navodnim pretnjama koje je dobijala od režisera.

– Mislim da je ovaj trenutak moćan jer žene konačno mogu javno da kažu sve što su mislile da nikad neće moći. Ne osećam se prijatno dok ovo pričam, ali ako će moja priča pomoći nekome, onda sam ja srećna.

Ljubavni život i velika tragedija

Njena prva ljubavna priča se završila tragično. Dečko sa kojim se zabavljala od srednjoškolskih dana je preminuo od posledica epilepsije.

– Imao je epilepsiju čitav život i definitivno je bio oprezan zbog toga, ali onda je iznenada umro dan pre rođendana. Bila sam zaljubljena u njega otkad sam ga prvi put videla u prvom razredu. On mi je bio prva ljubav.

2004. godine se nakon 6 meseci zabavljanja, udala za Ahmeda Zapu, ali ni ta ljubav nije trajala, pa su 2006. godine podneli zahtev za razvod braka.

Nekoliko godina nakon razvoda, Selma je započela vezu s modnim dizajnerom Džejsonom Blejkom i par je dočekao svoje prvo dete, sina po imenu Artur, u julu 2011. U septembru 2012. godine, njih dvoje su se rastali, ali su nastavili zajednički da odgajaju sina.

Godina koja je promenila ceo njen život

Bilo je oko 10 časova, četvrtak, 16. avgusta, ja sam ležala, a telo mi se nekontrolisao trzalo. Proteklih pet godina sam živela sa simptomima koji su se na krako pojavljivali pa nestajali, poput bolova u vratu, jakih vrtoglavica, problema sa hodanjem i nagli gubitak osećaja u nozi. Svemu tome nisam pridavala veliku pažnju, a trebalo je.

– Tog dana sam otišla kod lekara na pregled i očekivala da ću dobiti lekove za boleve i da ću otići kući. Umesto toga usledili su sati pregleda i na kraju dijagnoza koja me je ostavila u šoku. Saopšteno mi je dMultipla sklerozaa imam multiplu sklerozu- rekla je glumica.

Multipla skleroza je autoimuna bolest koja napada centralni nervni sistem i kičmenu moždinu. Hrabra Selma je obrijala glavu i podrvrgla se tretmanu i lečenju.

U potrazi za lekom preporučeno joj je i presađivanje ćelija, ali i agresivna hemoterapija kako bi se njene matične ćelije obnovile. Ali glumica je bila oprezna.

– Rekla sam kako nemam nameru to da radim jer ne želim da uništim svoje telo. Zašto bih u svoje telo ubacivala tu užasnu drogu, hemoterapiju? Pa nemam rak- rekla je hrabra glumica koja je ipak uzela manju dozu hemoterapije pre nego što su joj presađene matične ćelije.

S obzirom na to da je odmah osetila olakšanje, uverili su je da nastavi s tim, ali uz veliki rizik.

– Rekli su mi da pravim planove za svoju smrt. Prenela sam to svom sinu koji je rekao kako želi da me kremiraju. Dobila sam više hemoterapije nego pacijenti koji imaju tumor, a matične ćelije su pomogle da mogu da živim s tolikom količinom hemoterapije- rekla je i dodala kako je hemoterapija definitivno lek za multiplu sklerozu.

-Mogla sam da se predam i da sažaljevam sebe, ali to nije deo mog karaktera. Ja sam borac i neću dozvoliti da me jedna bolest tek tako pobedi- zaključila je Selma i poslala snažnu poruku svima koji se suočavaju sa teškim periodima u životu da nikad ne odustaju.

Glumica ne želi da zbog bolesti odustane od svog posla i možemo je videti u nekoliko serija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.