BITKOIN VREDNIJI I OD RUBLJE!
Bitkoin, Foto: EPA-EFE/Rodrigo Sura

neverovatno

BITKOIN VREDNIJI I OD RUBLJE!

Celo kriptotržište zauzimalo bi peto mesto s ukupnom vrednošću od 1,9 biliona dolara

Objavljeno:

Najvažnija kriptovaluta na tržištu uspela je da se pozicionira iznad rublje na globalnoj lestvici valuta s najvećom kapitalizacijom, nakon snažnog pada ruske valute na najniže vrednosti koje nesu viđene u poslednjih 30 godina.

Istovremeni oporavak cene bitkoina od gotovo 15% u poslednja 24 sata kasnije ga je digao iznad kapitalizacije meksičkog pezoa i tajlandskog bata, prenosi portal Investitor.

S ovim porastom, bitkoin ulazi u prvih 15 najvrednijih valuta, nadmašujući nacionalne valute zemalja poput Saudijske Arabije, Izraela i Švedske. Sledeći suparnik kojeg treba da pobedi je švajcarski franak. Rast od oko 50% bi bio potreban kako bi bitkoin osvojio novu stepenicu na globalnoj lestvici.

Ako se bitkoin uporedi s tržišnom kapitalizacijom najvećih svetskih kompanija i roba, kriptovaluta je već premašila celokupnu tržišnu kapitalizaciju celog paladijuma na svetu. To je deveta najvrednija imovina na svetu, nadmašujući Metu, Berkšir Hatavej, Vizu, Masterkard…

1 / 3 Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Tesla ispred bitkoina, zlato i dalje na vrhu

Iznad bitkoina nalazi se proizvođač električnih automobila Tesla – koji ima velike količine novca uložene u bitkoin – a zatim srebro kao roba s kapitalizacijom iznad 1,3 biliona dolara.

Celo kriptotržište zauzimalo bi peto mesto s ukupnom vrednošću od 1,9 biliona dolara. Zlato je neprikosnoveni kralj s kapitalizacijom od 12,1 biliona dolara.

Aktuelna dešavanja u Ukrajini okupirala su pažnju i zajednice kriptovaluta, piše sajt Cryptopotato. Prema procenama, samo u kriptovalutama Ukrajina je do sada dobila 20 miliona dolara sredstava za finansiranje. Trgovanje bitkoinima je, sa druge strane, naglo poraslo i među Rusima, koji se štite od devalvacije vlastite valute.

(Espreso/Investitor.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.