RUSKI NAPAD DOKRAJČIO KRIPTOVALUTE! Zabeležen pad od 8 ODSTO
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

kriptovalute

RUSKI NAPAD DOKRAJČIO KRIPTOVALUTE! Zabeležen pad od 8 ODSTO

Bitkoin je izgubio gotovo polovinu svoje vrednosti od najvišeg nivoa u novembru prošle godine (68.990 dolara) zbog geopolitičkih napetosti

Objavljeno:

Cena bitkoina pala je ispod 35.000 dolara rano jutros nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuo vojnu operaciju protiv Ukrajine. Prema CoinMarketCapu, bitkoin je rano ujutro vredeo 34.969 dolara, što je pad veći od 8 odsto u odnosu na dan ranije, piše CNN.

Najvrednija svetska kriptovaluta pala je ispod 40.000 dolara tokom vikenda, a nastavila je da klizi kako se ukrajinska kriza pojačavala.

Bitkoin je izgubio gotovo polovinu svoje vrednosti od najvišeg nivoa u novembru prošle godine (68.990 dolara) zbog geopolitičkih napetosti, mogućnosti povećanja kamatnih stopa od strane američkih Federalnih rezervi i ograničavanja digitalne imovine u nekim velikim svetskim privredama.

Ostale kriptovalute takođe su snažno pale u četvrtak rano ujutro. Eterium je pao za više od 12 odsto, dok je dodžkoin oslabio za više od 14 odsto. Poslednja cena eteriuma i dodžekoina bila je 2.349 dolara i 10 centi.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Evard Moja, tržišni analitičar poručio je u četvrtak klijentima svoje kompanije da su "mnogi kriptoinvestitori bili pogođeni poslednjim krahom, kao i da oklevaju sa povećanjem udela s obzirom na ogromnu neizvesnost rizične imovine".

Moja predviđa da bitkoin verovatno neće tako skoro ponovo da dostigne cenu od 40.000 dolara, jer će geopolitičke napetosti sprečiti da rizična imovina značajnije poraste.

Bonus video:

01:02

Bez letova iznad Ukrajine

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.