Srećan rođiš, Gugl! Do sada zaradili 541 milijardu dolara, šta li će tek sad da rade kad su punoletni?! (GIF)
Foto: Google

Divan dan

Srećan rođiš, Gugl! Do sada zaradili 541 milijardu dolara, šta li će tek sad da rade kad su punoletni?! (GIF)

Posle 18 godina Gugl je jedna od najmoćnijih svetskih kompanija, a posle osnovne delatnosti pretrage i reklamiranja širili su delatnost u druga područja, uključujući elektronsku poštu, onlajn mape, prikaz video formata
Objavljeno: 17:22h

Ova kompanija, sa sedištem u mestu Mauntin Vju u Kaliforniji važi za jedno od mesta u kojem je najprijatnije raditi. Više puta je bilo objavljivano da zaposleni u okviru firme imaju na raspolaganju bazene, teretane, kuhinje... i sve to u modernom i interesantnom dizajnu.

foto: AP

Prošle godine kompanija je napravila reorganizaciju i pokrenula krovnu korporaciju Alphabet pod kojom se, između ostalih, nalazi jedinica za robotiku i automobile, naslednica Boston Dynamics kompanije.

foto: Reuters

Osamnaest godina nakon osnivanja na Stenford univerzitetu, Gugl je jedna od najmoćnijih svetskih kompanija. Prema vrednosti na tržištu je sa 541 milijardom dolara na drugom mestu posle Epla.

foto: Profimedia

Pejdž i Brin su 12. i 13. na Forbes-ovoj listi najbogatijih ljudi sveta, sa bogatstvom od 35,2 odnosno 34,4 milijarde dolara.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.