Srećan rođiš, Gugl! Do sada zaradili 541 milijardu dolara, šta li će tek sad da rade kad su punoletni?! (GIF)
Foto: Google

Divan dan

Srećan rođiš, Gugl! Do sada zaradili 541 milijardu dolara, šta li će tek sad da rade kad su punoletni?! (GIF)

Posle 18 godina Gugl je jedna od najmoćnijih svetskih kompanija, a posle osnovne delatnosti pretrage i reklamiranja širili su delatnost u druga područja, uključujući elektronsku poštu, onlajn mape, prikaz video formata
Objavljeno: 17:22h

Inače, Google je svoj rođendan obeležavao 7. septembra, na datum kada je kompanija osnovana.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Od 2005. godine Gugl menja datum obeležavanja svog rođendana i od tada ga obeležava 27. septembra, na datum koji se poklapa s objavom rekordnog broja stranica koje pretražuje.

A kako je sve počelo? Pre 18 godina Leri Pejdž i Sergej Brin pokrenuli su Gugl u garaži u Menlo Parku u Kaliforniji, koju im je iznajmila Suzan Vojcicki. Od skromnog početka, Google se u svojih 18 godina pretvorio u najpopularniji internet pretraživač na svetu.

Prva javna prodaja akcija održala se 19. avgusta 2004. podižući vrednost kompanije sa 1,67 milijardi dolara na 23 milijarde dolara.

Preko serije novih proizvoda, akvizicija i partnerstva, kompanija je proširila svoju osnovnu delatnost pretrage i reklamiranja u druga područja, uključujući elektronsku poštu, onlajn mape, prikaz video formata i drugo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.