ŠEST MITOVA O TELEFONIMA: Kako da maksimalno iskoristite bateriju telefona? (FOTO) (GIF)
Foto: Filip Plavčić

SAZNAJTE KONAČNO

ŠEST MITOVA O TELEFONIMA: Kako da maksimalno iskoristite bateriju telefona? (FOTO) (GIF)

Mitovi o punjenju mobilnih telefona koje smo "razbili"
Objavljeno: 10:01h

Mit 4: Svi punjači su napravljeni na isti način

Punjač sprovodi struju u vaš telefon, pa ne može biti puno razlika među njima, zar ne? Upravo suprotno, razlikuju se i to dosta!

Pored toga što mogu narušiti bezbednost, falsifikovani punjači jednostavno ne rade tako dobro kao originalni.

Važno je napomenuti da su neki od renomiranih punjača dobri iako nisu original. Dimodo preporučuje brendove poput Belkina, Vinsika, RAVpavera, Pavergena i Ankera.

Držite se dalje od falsifikata. Kupujte brendirane punjače direktno sa sajta proizvođača ili nebrendirane, jedino ukoliko su legalni. Na taj način vaš telefon će se puniti brže i neće biti opasnosti da se "istopi".

foto: Giphy

Mit 5: Nije strašno ukoliko je telefon upaljen ceo dan

Većina ljudi drži telefon upaljen po ceo dan, a gase ih jedino ukoliko nešto nije u redu. Međutim, neophodno je povremeno restartovati telefon, inače to može biti štetno po životni vek baterije.

Dovoljno je ostaviti ga isključenog preko noći jednom nedeljno, a to takođe može pomoći performansama telefona.

Mit 6: Usluga lokacije "ubija" vašu bateriju

Aplikacije za čije je korišćenje neophodno uključiti lokaciju,velikom brzinom troše bateriju. Ipak to nije potpuno tačno.

Uključivanje lokacije, troši bateriju, ali ne na način i u količini u kojoj se pretpostavlja. Naravno uključivanje avionskog režima na telefenu će produžiti trajanje baterije.Ipak,bitnoje znati da ova funkcija onemogućuje zvanje i slanje poruka. Tako da, lokaciju možete slobodno koristiti, jer neće potpuno istrošiti vašu bateriju.

(Espreso.co.rs / Mashable)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.