ŠEST MITOVA O TELEFONIMA: Kako da maksimalno iskoristite bateriju telefona? (FOTO) (GIF)
Foto: Filip Plavčić

SAZNAJTE KONAČNO

ŠEST MITOVA O TELEFONIMA: Kako da maksimalno iskoristite bateriju telefona? (FOTO) (GIF)

Mitovi o punjenju mobilnih telefona koje smo "razbili"
Objavljeno: 10:01h

Punjenje telefona predstavlja jednostavnu stvar, koju svakodnevno radimo. Međutim postoji mnogo loših saveta, koji prouzrokuju više štete nego koristi. "Razbili" smo šest mitova o punjenju mobilnih telefona.

Pre svega, da li telefoni mogu da eksplodiraju?

Uglavnom svi smart telefoni koriste litijum-jonske baterije. Poznato je da one povremeno mogu da eksplodiraju. Stvar je u tome da su "opasne" baterije - bar u slučaju vezanom za Samsung Galaxy Note, koji je poznat široj javnosti - rezultat isuviše malih futrola za baterije, kao i problema u samoj proizvodnji.

Digitalno ogledalo će vas odvesti u svet Džejms Bonda! (VIDEO) (GIF)

Dakle, pravilno proizvedena litijumsko-jonska baterija, ne bi trebalo da napravi "rupu" u vašem džepu.

foto: Giphy

Mit 1: Punjenje telefona preko noći je loše

Smart telefoni ne zovu se tako za džabe. Telefon "zna" kada je baterija puna, tako da punjenje prestaje kada se dođe do te tačke.

Na sreću, ovo sprečava prekomerno punjenje i ostala povezana oštećenja. Tako da bez brige, možete ostaviti telefon da se puni preko noći, jer će on sam prestati sa punjenjem onog trenutka kada proces bude završen!

Mit 2: Napunite bateriju do kraja, i koristite telefon dok je potpuno ne istrošite

Litijum-jonske baterije nisu isto što i baterije za daljinski upravljač. Potpuno punjenje, kao i pražnjenje preporučljivo je samo prilikom prvog korišćenja baterije i ne preporučuje se kada je baterija već formirana.

Dakle, punite telefon kad god vama odgovara.

Mit 3: Ne koristite telefeon dok se puni

Niko ne voli da bude blizu struje, pa zbog toga i postoji mišljenje da nije dobro koristiti telefon dok se puni. U Australiji 2014. godine jedna žena umrla je dok je koristila telefon uključen u struju. Međutim, vlasti ove države zaključile su da je uzrok njene smrti jeftin punjač koji je koristila, a ne baterija telefona.

Korišćenje telefona dok je na punjaču potpuno je bezbedno, ukoliko ne koristite lažne punjače i naravno ukoliko niste u kadi.

foto: Giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.