RUSIJA PRETI GAŠENJEM FEJSBUKA, INSTAGRAMA I WHATS APP-A! Peskov ZAGRMEO NA SAV GLAS!
Vladimir Putin, Foto: Wikipedia, AP / Mikhail Klimentyev

saopštili

RUSIJA PRETI GAŠENJEM FEJSBUKA, INSTAGRAMA I WHATS APP-A! Peskov ZAGRMEO NA SAV GLAS!

On je naveo i da je Rusija u više navrata tražila od Zapada da izvrši pritisak na Kijev "kako bi prestao da ubija sopstveni narod"

Objavljeno: 14:53h

Rusija će obustaviti aktivnosti kompanije "Meta platforms", matične kompanije "Fejsbuka" i "Instagrama", ako se pokaže kao istinit izveštaj Rojtersa da će svojim korisnicima u nekim zemljama dozvoliti da pozivaju na nasilje nad Rusima i ruskim vojnicima, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Ne želimo da verujemo u izveštaj Rojtersa - u to je jednostavno previše teško poverovati - izjavio je Peskov novinarima, a prenosi agencija Rojters.

- Nadamo se da to nije tačno, jer ako je tačno, onda će to značiti da moramo da preduzmemo najodlučnije mere za okončanje aktivnosti ove kompanije - kazao je Peskov.

On je naveo i da je Rusija u više navrata tražila od Zapada da izvrši pritisak na Kijev "kako bi prestao da ubija sopstveni narod".

- Rusija je konstantno govorila Zapadu o svojim zabrinutostima oko Ukrajine, ali nije dobila nikakve odgovore. Rusija je konstantno ponavljala da se ne osećamo sigurno, da osećamo da smo u opasnosti, ali Zapad nije želeo da nam da bilo kakve odgovore - poručuje portparol Kremlja.

Najavio je i da će ruski predsednik Vladimir Putin razgovarati u Moskvi sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom o situaciji u Ukrajini i zapadnim sankcijama.

Tužilaštvo traži da se "Meta" proglasi ekstremističkom ogranizacijom

Rusko tužilaštvo je zatražilo od suda da proglasi Meta Platformu, matičnu kompaniju Fejsbuka, za "ekstremističku organizaciju", izvestila je danas agencija Interfaks.

Državni tužilac je takođe zatražio od ruske službe za nadzor komunikacija da ograniči pristup Metinoj društvenoj mreži Instagram, prenosi Rojters.

Kako piše novinarka "Fajnenšal tajmsa", Polina Ivanova, Rusija je već započela proces zabrane Instagrama.

Dimitrij Peskov
foto: Prentscren

- Ovo je ogromno jer je ovo zaista omiljena platforma u Rusiji, a takođe i izvor prihoda za mnoga mala preduzeća širom zemlje. A za mlade moskovske elite to je... sve - napisala je novinarka na Tviteru.

Britanska agencija je u četvrtak javila da će Meta omogućiti korisnicima Fejsbuka i Instagrama u nekim zemljama da pozivaju na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika u kontekstu ruskog napada na Ukrajinu.

Druga ruska novinska agencija, Tas, javila je da su ruski istražitelji pokrenuli sudski postupak povodom Metinih aktivnosti.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.