"MOJ MUŽ IMA LJUBAVNICU I ZOVE SE EMILIJA"! Ovo je prava DRAMA
Pozorište, Foto: Nebojša Mandić

POZORIŠTE

"MOJ MUŽ IMA LJUBAVNICU I ZOVE SE EMILIJA"! Ovo je prava DRAMA

Pet njenih priča kao duodramu na sceni "Studio" postavila je Jovana Tomić, a Rumena Bužarovska je uz premijeru posetu Beogradu iskoristila da se vakciniše, što je, kako kaže, privilegija.

Objavljeno:

"Moj muž" je nova predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta, rađena po zbirci priča makedonske spisateljice regionalne zvezde Rumene Bužarovske. Pet njenih priča kao duodramu na sceni "Studio" postavila je Jovana Tomić, a Rumena Bužarovska je uz premijeru posetu Beogradu iskoristila da se vakciniše, što je, kako kaže, privilegija.

''Moj muž ima ljubavnicu, švalerku i zove se Emilija"...

Knjige Rumene Bužarovske, kod čitalaca idu kao alva. Preporučuju je, jednostavnim i preciznim jezikom ispisane sudbine u kojima se svi lako prepoznaju. Dok muževi ostaju samo u naslovu, u pričama su žene: one spremne da trpe i one histerične, spremne da vole, ali i da prevare.

Rumenine junakinje su toliko životne, da im se od sveg srca smejemo, ali ih i više od svega razumemo.

"Žene se isto nekada ponašaju odvratno, kao što se ponašaju i muškarci. To je sve normalno. Deo našeg društva. Htela sam da prikažem neku realističnu sliku našeg patrijarhalnog i posttranzicijskog društva", ističe Rumena Bužarovska književnica.

Ocenjuje da muškarci s ovih prostora upravo feminizam doživljavaju kao svoj najveći problem.

"Ali ja mislim da je patrijarhat problem svima. Jednako toksičan i za muškarce, kao što je i za žene", smatra Bužarovska.

Dodaje da je najveća laž da feministice mrze muškarce.

"Zapravo šovinisti mrze žene, a feministice ne mrze muškarce već jednostavno ne vole patrijarhat koji ih tretira da su drugorazredne građanke ovog sveta", ocenjuje književnica.

A da su prvorazredne glumice, pokazale su Sanja Marković i Jovana Belović koje tutnje kroz sve likove zavodeći publiku. Jugoslovensko dramsko ih je na vreme ugrabilo.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.