Skupština Grada u ponedeljak o novim književnim nagradama - Beogradski pobednik i Dušan Radović!
Grad Beograd, Foto: Nebojša Mandić

konkurs!

Skupština Grada u ponedeljak o novim književnim nagradama - Beogradski pobednik i Dušan Radović!

Za nagradu "Dušan Radović" moći će da konkurišu sva književna dela za decu i omladinu u okviru svih žanrova, napisana na srpskom, a koja su prvi put objavljena u periodu od 15. decembra

Objavljeno:

Skupština Grada Beograda odlučivaće na sednici u ponedeljak o uvodjenju dve nove književne nagrade – "Beogradski pobednik" i "Dušan Radović". Nagrada "Beogradski pobednik", kako je predloženo, dodeljivaće se za najbolji roman, a nagrada "Dušan Radović" za književnost za decu i omladinu.

Kako je navedeno, za nagradu će moći da konkurišu svi romani koji su napisani na srpskom jeziku, a prvi put su objavljeni od 15. decembra 2020. do 15. decembra 2021. ; Pobednik će biti proglašen 28. januara. Dobitniku će biti uručena statueta beogradskog Pobednika, rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića, diploma i novčani iznos od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za nagradu "Dušan Radović" moći će da konkurišu sva književna dela za decu i omladinu u okviru svih žanrova, napisana na srpskom, a koja su prvi put objavljena u periodu od 15. decembra.

Pobednik će biti proglašen 6. februara i dobiće statuetu Dušana Radovića, rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića, diplomu i novčani iznos od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.