ROMAN DOBITNICE BUKEROVE NAGRADE PREVEDEN NA SRPSKI: "Teskoba večeri" neobične mlade HOLANĐANKE udara pravo u GLAVU
"Teskoba večeri" je zastrašujuće otvorena, potresna i na momente teško podnošljiva priča o porodici koja se raspada, Foto: Profimedia

novo

ROMAN DOBITNICE BUKEROVE NAGRADE PREVEDEN NA SRPSKI: "Teskoba večeri" neobične mlade HOLANĐANKE udara pravo u GLAVU

Svet desetogodišnje Jas Milder, iz pobožne porodice u ruralnoj Holandiji, obeležen je osećajem masti na koži koja štiti od oštre zime, teksturom bradavica na krastačama koje migriraju, zvukom „rumenih reči“ kojih nema u Bibliji

Objavljeno: 11:43h

Beogradska izdavačka kuća Booka objavila je debitantski roman mlade holandske spisateljice Marike Lukas Rejnfeld - "Teskoba večeri".

marieke lucas rijneveld
foto: Profimedia

"Teskoba večeri" je zastrašujuće otvorena, potresna i na momente teško podnošljiva priča o porodici koja se raspada, o načinu na koji se deca nose s traumama, o pometnji u kojoj se prepliću nevinost i brutalnost, u kojoj su deca i žrtve i počinioci neshvatljivih surovosti.

Debitantski roman Marike Lukas Rejnefeld, ovenčan Međunarodnom Bukerovom nagradom za 2020. godinu, upečatljiv je u divljoj, nasilnoj lepoti i predstavlja radikalno čitalačko iskustvo koje će vas zauvek promeniti.

Svet desetogodišnje Jas Milder, iz pobožne porodice u ruralnoj Holandiji, obeležen je osećajem masti na koži koja štiti od oštre zime, teksturom bradavica na krastačama koje migriraju, zvukom „rumenih reči“ kojih nema u Bibliji.

Kada tragična nesreća slomi njene roditelje, deca Milderovih su prepuštena sama sebi – izmišljaju vlastita pravila, vlastitu kosmologiju, prelaze granice pristojnosti u divljoj pometnji, bivaju i žrtve i počinioci neshvatljivih surovosti.

To preplitanje nevinosti i brutalnosti je kompleksno, potresno i teško podnošljivo. Jas upada u vrtlog uznemirujućih maštanja, oslobađajući mrak koji preti sve da ih proguta.

Debitantski roman Marike Lukas Rejnefeld, ovenčan Međunarodnom Bukerovom nagradom za 2020. godinu, upečatljiv je u divljoj, nasilnoj lepoti. Prepun nezaboravnih slika – sirovih, nadrealnih, poetičnih – Teskoba večeri predstavlja radikalno čitalačko iskustvo koje će vas zauvek promeniti.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.