OMILJENA KNJIGA NOVAKA ĐOKOVIĆA, ROMAN O VERNOSTI I OČEVI RECEPTI ZA KUVANJE: 3 knjige koje ća vam ulepšati VIKEND
Preporučujemo vam par knjiga koje će vas nasmejati i oraspoložiti, Foto: Profimedia

predlozi za čitanje

OMILJENA KNJIGA NOVAKA ĐOKOVIĆA, ROMAN O VERNOSTI I OČEVI RECEPTI ZA KUVANJE: 3 knjige koje ća vam ulepšati VIKEND

Ove knjige možete pronaći u bilo kojoj knjižari

Objavljeno:

Ako, i pored silnih serija i filmova, želite da ovaj vikend provede uz knjigu, ali još niste načisto šta da izaberete, imamo nekoliko predloga. Ove knjige možete pronaći u bilo kojoj knjižari, ali i poručiti preko neke od onlajn knjižara, što je sada postalo veoma popularno.

Preporučujemo vam par knjiga koje će vas nasmejati i oraspoložiti, a možete ih čitati u krevetu "spakovani" u toplo ćebe, ali i negde usput, u nekom kafiću ili na klupici, na svežem zimskom vazduhu koji miriše na proleće kad mu vreme nije.

Knjige
foto: Profimedia

Elem, prvi predlog je novi roman izuzetno popularnog italijanskog pisca mlađe generacije Marka Misirolija (rođen 1981. godine) - "Vernost". Misiroli je u Srbiji postao poznat zahvaljujući romanu "Bludne radnje na privatnom mestu" (izdavač: Rende), koji je već samim naslovom zagolicao maštu potencijalnih čitalaca. Sada je u izdanju Vulkana stigao i njegov novi roman "Vernost", koji je autor iz Riminija objavio pretprošle godine i postigao veliki uspeh, kako u Italiji, tako i u ostatku Evrope.

Radnja romana bazirana je na pitanju vernosti u braku i vezi, poigravajući se sa fenomenima modernog društva. Karlo i Margerita su srećan bračni par u srednjim tridesetim, zaljubljeni, svako sa svojim nemirima. Vole se, ali isto tako žude za nečim izvan pokrivača njihove spavaće sobe: on čezne za nežnom lepotom jedne od njegovih studentkinja, ona mašta o snažnim rukama svog fizioterapeuta. Ali njihova ljubav, moćna, nezaustavljiva, uvek ih vraća sa ivice ponora.

Kao što se kaže u prikazu romana: Vernost je priča o našem sidru u nemirnom moru, ogledalu u kojem se svakog dana ogledamo i tražimo sebe nadajući se da ćemo prepoznati svoj lik.

Ako imate neke sumnje vezane za vašu vezu ili brak, ukoliko želite da uporedite iskustva i dobijete odgovore na određena delikatna pitanja, onda je ovo prava knjiga za vas - i to u pravi trenutak.

Marko Misiroli
Marko Misirolifoto: Profimedia

Bilo da volite da kuvate ili samo da jedete ukusna jela, ili ste tek ljubitelj kanala 24 kičen jer vas opušta, roman francuskog autora Žakija Dirana "Sveska sa receptima" (u izdanju Lagune) biće, u svakom od ovih slučajeva, odličan za vas.

Marko Misiroli
foto: Profimedia

Radnja romana teče ovako: Anri je harizmatični vlasnik restorana Cvetno odmorište. Pred očima svog sina Žilijena, on svakodnevno priprema ukusna tradicionalna francuska jela koja njegova žena Elen zapisuje. Ali jednog dana Elen napušta dom bez objašnjenja, sveska s receptima nestaje, a Anri poručuje Žilijenu da nikada neće postati kuvar. Žilijen se ipak neće odreći svoje strasti, i tokom studija književnosti krišom će nastaviti da kuva. Kad Anri padne u komu, Žilijenu ostaje samo jedna opsesija: da pronađe očevu svesku s receptima. Tragajući za njom, otkriva i druge tajne i shvata zašto je Anri bez reči pustio svoju ženu da ode.

Ovo je zanimljiva priča, smeštena na svega 168 stranica knjige, koja pored strasti za kuvanjem ispituje i odnos oca i sina, zadirući u najtananije sfere ovog odnosa.

Novinar i TV voditelj Žaki Diran nam daje sjajan portret čoveka kome je kuhinja više od posla: svakodnevno uživanje i umetnost prevazilaženja teškoća. Nežna objava sinovljeve ljubavi, priča o nasleđivanju i tajnama, dok uživamo na svakoj stranici u autorovom senzualnom pisanju.

Reč je o knjizi koja sigurno neće biti previše reklamirana, niti ima potencijal klasičnog bestselera, ali svakako zaslužuje vašu pažnju.

Prijatno!

Pored dva romana, tu je i knjiga iz oblasti samopoći ili vam popularne psihologije, "Razmišljajte poput monaha" Džeja Šetija (Vulkan), motivatora, influensera, biznismena, bivšeg monaha, čoveka kojeg na društvenim mrežana prate desetine miliona ljudi. Čoveka čiji saveti - stvarno "rade" i u svakodnevnom životu!

Šeti je takođe inspirisao i Novaka Đokovića, koji je o ovoj knjizi napisao sledeće: "Džej je pošao fantastičnim putem, od učionice, preko ašrama, do banke, a sada i preduzetništva. Dopada mi se kako prenosi svoja iskustva, učenja i ljubav prema svesnom i svrhovitom životu milionima ljudi širom sveta. Ova knjiga je jasan i dobar vodič za ostvarenje uravnoteženog života".

U ovoj inspirišućoj i osnažujućoj knjizi, Šeti opisuje vreme koje je proveo kao monah da bi nam pokazao kako da premostimo prepreke i oslobodimo svoju moć i potencijal. Spajajući drevnu mudrost sa iskustvom koje je stekao u ašramu, „Razmišljajte poput monaha" otkriva kako da prevaziđemo negativne misli i navike i pristupimo smirenosti i svrsi koje leže u svima nama. On preinačuje apstraktne lekcije u savete i vežbe koje možemo primenjivati i tako redukovati stres, poboljšavati odnose i poklanjati svetu ono lepo što pronađemo u sebi. Šeti dokazuje da svako može – i treba – da razmišlja poput monaha.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/D.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.