KAKO DA SKLONITE DETE OD MOBILNOG I NAVUČETE GA NA KNJIGE? 4 naslova koji će sjajno UTICATI na MAŠTU vaših MALIŠANA
Kako preći na sledeći nivo i dosegnuti nove svetove, Foto: Profimedia

savet

KAKO DA SKLONITE DETE OD MOBILNOG I NAVUČETE GA NA KNJIGE? 4 naslova koji će sjajno UTICATI na MAŠTU vaših MALIŠANA

Šta može da zameni Crvenkapu, Pepeljugu, Trnovu ružicu, Pinokia...

Objavljeno: 12:15h

Šta čitati detetu?

Mnogi roditelji se suočavaju sa ovom dilemom kada, nakon intenzivnog čitanja za laku noć, shvate da su sve klasične i poznate bajke koje su čitali svom detetu odradile posao i dete ih je maltene naučilo napamet.

Šta može da zameni Crvenkapu, Pepeljugu, Trnovu ružicu, Pinokia, Mačka u čizmama, Petra Pana...? Kako preći na sledeći nivo i dosegnuti nove svetove, a da dete dobro odreaguje na savremenije i, naizgled, kompleksnije štivo?

Kako bi vam pomogli u ovom roditeljskom rebusu, pogotovo sada kada smo pandemije sve više kući i imamo vremena da posvetimo više pažnje edukaciji svojih mališana, probrali smo nekoliko aktuelnih naslova koji će garantovano zainteresovati najmlađe. I to razne dobi.

foto: Promo

Ako vaš mališan ima između 3 i 6 godina, onda je ovaj naslov idealan za njega. Beogradska Laguna objavila je knjigu Jovice Tišme "Cile, razmaženo pile", sa sjajnim ilustracijama Aleksandra Stojšića. Tata Petko i mama Koviljka toliko vole svog Cileta da su ga – a i kako ne bi kad je tako sladak i pametan! – razmazili pa mu ispunjavaju sve želje. Ali kad se pojavi prepredeni mačak Guta, koji je na ulici završio sve škole, Cile će poželeti da bude neko drugi... Smehotresna priča o lakomislenom piletu koja će mališane upozoriti da ne treba svakome da veruju, koja će ih upoznati sa mnogim novim rečima i izrazima, i koja će pokazati da je i učenje nezamenljiva i neophodna veština.

foto: Promo

Takođe, predškolci od 3 do 6 godina, ali i mlađi školarci, sigurno će uživati u avanturama mačke Toto koja je zaista neobičan stvor. Toto nije obična čupava cica-maca. Ona je gotovo sasvim slepa, pravi je NINDŽA, a noću ide u neverovatne avanture sa svojim nestašnim bratom Silverom. A u knjizi "Toto nindža-mačka i kraljevska kobra" nalazi se njena prva, ali sigurno ne i pslednja - avantura. Opasna kraljevska kobra je pobegla iz zoološkog vrta i Toto će morati da upotrebi sve svoje moći da je ulovi i vrati…

foto: Promo

Za nešto starije klince i klinceze, one školskog uzrasta od 6 do 9 godina, preporučujemo smešni vodič kroz život na našoj planeti - "Dan u životu balegara, papkara, tebe i tvojih drugara!" autora Majka Barfilda. Ova odlično ilustrovana knjiga odgovara na niz pitanja koja bi mogla da muče jedno dete koje se tek suočava sa prvim školskim danima: Kako funkcioniše ljudsko telo? Šta se to zbiva u životinjskom carstvu? Iz ovih urnebesnih stripova, tajnih dnevnika, pa čak i detaljnih dijagrama dete će otkriti gomilu fantastičnih činjenica.

foto: Promo

Uzrast od 7 do 9 godina ima svog favorita. To je svetski bestseler Matjua Sajeda "Ti si čudo" - knjiga o tome kako se postaje čudesan. Koliko je podsticajno znati da postoji put da se stigne do čudesnosti i da svako – baš svako – može njim da pođe. Ova vam knjiga pokazuje kako to da uradite. Ovu knjigu je napravio tim autora: METJU SAJED, šampion u stonom tenisu i pisac za odrasle, MET VAJMAN, savetnik i pisac za decu, KETI VIKS, motivator, i TOBI TRAJAMF, čudesan ilustrator.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/D.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.