5 NAJBOLJIH NAUČNO-FANTASTIČNIH FILMOVA U 2020: Zabavite se za PRAZNIKE (TREJLERI)
Tenet, Foto: Printscreen/Youtube

dobra ostvarenja

5 NAJBOLJIH NAUČNO-FANTASTIČNIH FILMOVA U 2020: Zabavite se za PRAZNIKE (TREJLERI)

Zanimljiv izbor

Objavljeno:

Neki filmski žanrovi su gore prošli u godini pandemije nego ostali, a posebno oni koji su se uzdali u veliku zaradu od bioskopskih ulaznica. Kao što već verovatno znate, izlazak dugo očekivanog blokbastera Dina je odložen za oktobar naredne godine, ali to svakako nije jedini naučno-fantastični film koji je trebalo da ima svoju premijeru u 2020.

Ipak, bilo je dosta zanimljivih ostvarenja ovog žanra u prethodnih dvanaest meseci, a ako vas zanima kojih 5 naučno-fantastičnih filmova iz 2020. su nas najviše impresionirali, nastavite sa čitanjem…

Vivarijum

Vivarijum je filmska priča o mladom bračnom paru koji je u potrazi za novim domom. Ovaj par odlazi u razgledanje kuće u tek izgrađenom predgrađu, ali tamo ih čeka nešto što uopšte nisu očekivali. Naime, sve kuće u ovom predgrađu su identične, a izlazak iz njega se čini nemogućim.

Nevidljivi čovek

Elizabet Mos u ovom filmu igra Sesiliju Kes, ženu koja je u turbulentnoj vezi sa bogatim inženjerom i biznismenom Ejdrijanom Grifinom (Oliver Džekson-Koen). Nakon njegovog misterioznog samoubistva, Sesilija počinje da sumnja da je on i dalje živ. Ona je, naime, uverena da je Ejdrijan iskoristio svoje znanje iz oblasti optike da sebe učini nevidljivim.

Saputnik

Glavna junakinja ruskog naučnofantastičnog horora Saputnik je mlada doktorka Tatjana Jurevna Klimova, koja je pozvana da pregleda astronauta koji je preživeo misteriozni incident u svemiru i vratio se na Zemlju sa vanzemaljskim parazitom u svom telu.

Tenet

Metak se vraća u cev pištolja, ljudi trče unazad i eksplodirane zgrade se vraćaju u svoje pređašnje stanje u još jednom kompleksnom ostvarenju slavnog reditelja Kristofera Nolana. Glavne uloge u ovom filmu tumače: Džon Dejvid Vašington, Robert Patinson, Kenet Brana i Elizabet Debiki.

Neizmerno duga noć

Film Neizmerno duga noć se dešava u Novom Meksiku (SAD) tokom ’50-ih godina prošlog veka. To je priča o mladom radijskom voditelju i radnici na telefonskoj centrali koji otkrivaju misteriozan zvuk, za koji veruju da dolazi od vanzemaljaca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Citymagazine.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.