KLEOPATRA JE BILA MAKEDONKA: Lepa IZRAELSKA glumica uzvraća UDARAC -  zapušila usta HEJTERIMA!
Ovako se odbranila, Foto: Printscreen

Kontraudar

KLEOPATRA JE BILA MAKEDONKA: Lepa IZRAELSKA glumica uzvraća UDARAC - zapušila usta HEJTERIMA!

Odbrana i poslednji dani, što bi se reklo

Objavljeno: 16:12h

Najava da će izraelska glumica Gal Gadot prihvatiti naslovnu ulogu u „Kleopatri“ izazvala je buru još u oktobru. Mnogi su bili besni što će, prema holivudskoj tradiciji, legendarnu egipatsku vladarku glumiti belkinja. Gal Gadot odgovorila je kritičarima.

Nakon kastinga u oktobru mnogi su se obrušili na režiserku filma Peti Dženkins i producente, od kojih je jedna i sama Gadot, zbog toga što nisu izabrali crnkinju ili arapkinju za ulogu kraljice Nila.

Govoreći za arapski Bi-bi-si, Gadot je, međutim, svima skrenula pažnju na stvarno etničko poreklo egipatske vladarke, koja je bila ćerka faraona Ptolomeja Dvanaestog, makedonskog Grka.

- Prvo, ako želite da budete verni činjenicama, Kleopatra je bila Makedonka - rekla je 35-godišnja glumica.

Prema njenim rečima, tim je tražio makedonsku glumicu koja bi odgovarala ulozi Kleopatre, ali na kraju nije uspeo da pronađe pravu osobu.

Ona je dodala da za nju etničko poreklo nikada nije bilo važno, ističući da su ljudi ljudi.

- Imam prijatelje iz celog sveta, bilo da su muslimani, hrišćani, katolici, ateisti, budisti ili Jevreji - nastavila je glumica.

- Ja samo želim odam poštovanje zaostavštini i liku Kleopatre, kojoj se toliko divim - dodala je ona.

Ulogu Kleopatre, koju često opisuju kao poslednjeg aktivnog vladara egipatskog kraljevstva pre nego što ga je Rim osvojio, prethodno je oživela legendarna glumica Elizabet Tejlor u istoimenom filmu iz 1963. godine.

Kleopatra, koja vodi poreklo od makedonskog Grka, generala Ptolomeja Prvog Sotera, saputnika Aleksandra Velikog, vladala je Egiptom 21 godinu, između 51. p.n.e. i 30. p.n.e, a u istoriju je ušla zbog snažnog uticaja na rimsku politiku i ljubavne veze sa Markom Antonijem i rimskim generalom Julijem Cezarom.

(Espreso.co.rs/Sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.