REDITELJKU NAJVEĆEG OVOGODIŠNJEG FILMSKOG HITA hteli da plate manje od MUŠKIH kolega: Ipak je isterala SVOJE
Izborila se, Foto: EPA/PAUL BUCK

Uspela je

REDITELJKU NAJVEĆEG OVOGODIŠNJEG FILMSKOG HITA hteli da plate manje od MUŠKIH kolega: Ipak je isterala SVOJE

Peti Dženkins je čak htela i da napusti snimanje

Objavljeno:

Peti Dženkins, rediteljka megauspešnog blokbastera "Wonder Woman" (koja će uskoro režirati i ambiciozne projekte kao što su "Cleopatra" i "Star Wars: Rogue Squadron"), nedavno je otkrila da je zamalo napustila snimanje nastavka "Wonder Woman 1984", i to zbog premalog honorara koji su joj ponudili.

- Bila sam jako blizu da odem. Krenula sam i učinila bih to bez problema -, rekla je Dženkins gostujući u podcastu "Happy Sad Confused".

Iako nikada nije želela da priča o novcu dospe u medije, to se dogodilo i znala je da mora da se izbori za veću platu i tako postaviti primer svim rediteljima koji učestvuju u velikim franšizama, nezavisno o polu. - Pomirila sam se s tim jer pre 'Wonder Woman' nisam zarađivala previše. Bilo mi je jasno zašto sam plaćena manje od muških kolega.

No odjednom mi je postalo jasno da nisam zarađivala jer su oni bili u boljoj poziciji. Situacija se promenila i ja ću promeniti pristup", rekla je i dodala da su kolege u istoj poziciji kao ona dobijali sedam puta veće plate na prvom filmu i još veće na drugom: "Ako u ovome ne pobedim, onda ću razočarati sve, a ako ne sebe, koga? U tom trenutku postala sam jako zagrejana za to da se izborim za svoje. -

Nastavak filma o Čudesnoj ženi, "Wonder Woman 1984" stigao je u bisokope 25. decembra, a istog dana i na HBO Max.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.