REDITELJ HITA MALI BUDO SNIMIO JE KRATKI SRPSKI HOROR: MALIŠANA će prvi videti ŠPANCI i reći KOLIKO je STRAŠAN
Film je nastao u produkciji kuća Mali Budo i Gargantua films, Foto: FCS promo

danilo bećković u akciji

REDITELJ HITA MALI BUDO SNIMIO JE KRATKI SRPSKI HOROR: MALIŠANA će prvi videti ŠPANCI i reći KOLIKO je STRAŠAN

Film je, po scenariju Dimitrija Vojnova, režirao Danilo Bećković

Objavljeno:

Trećeg oktobra kreće 52. izdanje najprestižnijeg festivala fantastičnog filma na tlu Evrope, festivala u španskom gradu Siđesu, a na festivalu koji će ove godine trajati do 13. oktobra biće prikazan i srpski kratkometražni igrani film „Mališan“ u režiji Danila Bećkovića.

Ovaj film deo je programske celine Sesión Especial Cortos, a projekcije su zakazane za 5. i 12. oktobar.

Glavne uloge tumače mladi finski glumac Oni Tomila, koji se proslavio filmovima Rare Exports i Big Game, u kome je nastupao uz holivudsku zvezdu Semjuela L. Džeksona, kao i Кatarina Žutić i Slaviša Čurović, dok se po prvi put na filmu pojavljuje Darija Vračević.

foto: FCS promo

Film je, po scenariju Dimitrija Vojnova, režirao Danilo Bećković, u produkciji Marka Paljića i Jordanča Petkovskog. Direktor fotografije bio je Dušan Ivanović, kompozitor Marko Кon, scenograf Jelena Milinović, montažer Aleksandar Popović, a kostimograf Ivana Stojanović.

Film je nastao u produkciji kuća Mali Budo i Gargantua films, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Centra za kulturu i turizam Mladenovac. Pokovitelji filma su kompanije Honor i Mlekara Granice, a koproducenti Cineplanet, Vertigo, Digitalkraft i Mosquito.

Kako su potvrdili organizatori, festival Siđes će ove godine pohoditi i mnogobrojni gosti iz sveta filma: reditelji Pupi Avati, Gaspar Noe, Čarls Bend, Ričard Stenli, Džoni To... Kao i glumci Sem Nil, Patrik Vilson, Aron Pol, Azija Arđento, Maribel Verdu, Šenon Doerti...

BONUS VIDEO:

Espreso intervju: Boris Vlastelica, frontmen benda Repetitor

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.