KAKO INSTAGRAM UTIČE NA TINEJDŽERE? Glavni DIREKTOR će svedočiti pred senatom, najavio je i nove OPCIJE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

INSTAGRAM

KAKO INSTAGRAM UTIČE NA TINEJDŽERE? Glavni DIREKTOR će svedočiti pred senatom, najavio je i nove OPCIJE!

Projekat unutrašnjeg istraživanja iz 2019. godine pokazao je da Instagram čini probleme fizičkog izgleda gorim za 1-u od 3 tinejdžerke

Objavljeno: 11:42h

Direktor Instagrama Adam Moseri će diskutovati o koracima koje treba preuzeti kako bi se očuvala bezbednost tinejdžera na toj platformi, tokom saslušanja pred senatskim pododborom ove srede, prema portparolu Mete, novog imena kompanije u čijem su vlasništvu Fejsbuk i Instagram.

Moserijevo prvo svedočenje pred senatom će istražiti negativne uticaje Instagrama na tinejdžere i desiti će se nakon štetnih unutrašnjih izveštaja objavljenih u "Wall Street Journal-u" koji su istakli da je Meta, koja takođe poseduje Instagram, ima štetan uticaj na tinejdžerke.

Projekat unutrašnjeg istraživanja iz 2019. godine pokazao je da Instagram čini probleme fizičkog izgleda gorim za 1-u od 3 tinejdžerke. Drugo istraživanje iz marta 2020. godine pokazalo je da 32% tinejdžerki kaže da kada su imale lošu sliku o izgledu svog tela, Instagram je dodatno pogošao. Među tinejdžerima koji imaju suicidne misli, 13% britanaca i 6% amerikanaca su za taj osećaj okrivili Instagram, što je pokazalo još jedno istraživanje.

- Nije mi važno da se ljudi osećaju bezbedno na platformi, već i da je vreme koje provedu na Instagramu prijatno," rekao je Moseri na videu objavljenom na njegovoj stranici.

Moseri je takođe najavio novu opciju ,,Take a Break" (,,Napravi pauzu") na Instagramu koja korisnike da zatvore aplikaciju nakon prekovremene upotrebe. Korisnici iz SAD-a, Ujedinjenog kraljevstva, Novog Zelanda i Australije su od juče počeli da dobijaju obaveštenja kako bi im se skrenula pažnja da iskoriste ovu opciju.

Moseri je rekao u objavi na blogu da su raniji rezultati pokazali da kada tinejdžeri jednom osposobe opciju ,,Take a Break" opciju, 90% je neće ugasiti. Takođe je dodao da je u toku priprema još alata kojima će roditelji moći da kontrolišu iskustvo svoje dece na platformi.

Bonus video:

14:59

VEČERNJI DNEVNIK 06.12.2021.

(Espreso/CBS News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.