TV NAM SE KVARI ZBOG GREŠKE KOJU SVI PRAVIMO! Ne sme da se dešava, STRUČNJACI APELUJU JEDNOM ZA SVAGDA!
TV, Foto: Reddit / shd4807

PAZITE

TV NAM SE KVARI ZBOG GREŠKE KOJU SVI PRAVIMO! Ne sme da se dešava, STRUČNJACI APELUJU JEDNOM ZA SVAGDA!

Stručnjak objasnio gde grešimo i šta je najbolje

Objavljeno:

Prašina se na ekranu televizora skuplja mnogo brže nego na drugim komadima nameštaja u kući i to zbog statičkog elektriciteta koji se stvara na njemu.

Problem je i što se čestice prljavštine lakše primećuju, naročito kada je aparat isključen ili danju kada na njega pada sunčeva svetlost.

Kad je reč o čišćenju TV-a, mnogi prave greške upotrebom jakih sredstava i krpa, a koje ga oštete.

Stručnjak za čišćenje objasnio je britanski "The Sun" šta treba raditi kako biste bili sigurni da set uklonili prljavštinu, a da ne pokvarite.

Bilo da je reč o LED, LCD ili OLED televizorima, prvi korak jeste da ga isključite iz struje. Greška koju mnogi prave jeste što misle da je dovoljno da je TV samo isključen pre brisanja.Na ovaj način ćete biti sigurni da mu tečnost koja se sliva po ekranu nije naškodila.

Zatim, uzmite čistu, suvu krpu i prebrišite ceo urađaj. Prvi sloj prašine je skinut. Većina ovde pravi grešku pa koristi papirnate ubruse, kao i stare "magične" krpe koje su izgubile svojstvo upijanja, pa ostavljaju valjuške po ekranu.

Zatim, poprskajte sredstvo za čišćenje ekrana na krpu i laganim pokretima obrišite televizor. Odmah, dok je ekran još uvek mokar, prebrišite ga suvom krpom i još malo sačekajte pre nego što ga uključite u struju.onovno uključite u struju - kako biste bili sigurni da se potpuno osušio.

Umesto kupovnih sredstava možete koristiti i mešavinu alkoholnog sirćeta i destilovane vode.

Bonus video:

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.