Nova stranka: Zukorlić ukrao identitete kandidata liste Da oslobodimo Beograd
Zoran Živković, Foto: Dragana Udovičić

optužbe!

Nova stranka: Zukorlić ukrao identitete kandidata liste Da oslobodimo Beograd

Živković je naveo da to nije samo slučaj u opštini Vračar, već da postoje indicije da su isto uradili i na Novom Beogradu

Objavljeno: 00:08h

Predsednik Nove stranke Zoran Živković saopštio je večeras da ima dokaze da je lista Muamera Zukorlića "Stranka za pravdu i pomirenje" zloupotrebila identitete kandidata i članova biračkih odbora liste "Da oslobodimo Beograd". Kako je u saopštenju navedeno, Zukorlićeva stranka je Gradskoj izbornoj komisiji predala spisak "svojih" kontrolora, na kojem su se našli brojni članovi koalicije "Da oslobodimo Beograd". Time je prekršen ne samo zakon, već se i manipuliše ličnim podacima ljudi, rekao je Živković. Živković je naveo da to nije samo slučaj u opštini Vračar, već da postoje indicije da su isto uradili i na Novom Beogradu, te da očekuje informacije i iz drugih opština. On je pozvao Gradsku izbornu komisiju, policiju, Ministarstvo pravde i sve nadležne organe da što pre istraže takvo postupanje Muamera Zukorlića i da se hitno utvrdi kako je došlo do falsifikata i da krivci za to budu kažnjeni. U saopštenju je navedeno da su članovi biračkih odbora i kandidati za odbornike liste "Da oslobodimo Beograd" koji su se našli na Zukorlićevom spisku predatom GIK-u, zatečeni skandalom.

Jedan od onih kojima je identitet "ukraden", Miroljub Kojić iz Nove stranke, traži hitne odgovore od nadležnih organa kako je tako nešto moguće i želi da zna ko je odgovoran za to. "Nalazim se na listi kontrolora za predstojeće izbore na listi koalicije 'Da oslobodimo Beograd' i nikada i nikom drugom nisam dao podatke osim ovoj stranci", rekao je Kojić. Kandidatkinja za odbornicu koalicije "Da oslobodimo Beograd" Milena Glumac iz Demokratske stranke uplašena je, jer su podaci sa njenim matičnim brojem zloupotrebljeni pred organom koji bi upravo trebalo da ih štiti i spreči svaku vrstu predizbornih zloupotreba, još više izbornih. Navedeno je da je ukraden i identitet Slavka Tatića iz Demokratske stranke i koalicije "Da oslobodimo Beograd", koji je u više navrata bio član biračkih odbora. "Moji podaci koji su se našli u listi stranke gospodina Zukorlića su apsolutni falsifikat, jer ja nisam toj stranci ni pripadao, niti je simpatišem, niti bih joj dao svoj glas. Mogu samo da očekujem da će se ti slučajevi sa njihove strane ponoviti", rekao je Tatić, a prenosi Nova stranka.

Lider Stranke za pravdu i pomirenje, Muamer Zukorlić, odbacio je optužbe Nove stranke i Zorana Živkovića da je njegova izborna lista zloupotrebila identitet nekih članova biračkih odbora.

Zukorlić je rekao da je veoma iznenađen i da je reč o "niskim udarcima".

- Veoma je zanimljivo da Živković izlazi sa reagovanjem svega nekoliko sati nakon što su spiskovi predloženih članova proširenog sastava biračkih odbora predati Izbornoj komisiji - rekao je Zukorlić i dodao da će više reći na sutrašnjoj konferenciji za novinare u 13 sati.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.