NOVA STRANKA: Posle napada na Bastaća ugrožen izborni proces
Foto: Boško Karanović

reakcija

NOVA STRANKA: Posle napada na Bastaća ugrožen izborni proces

Odbornička lista "Šta radite bre" saopštila je da je sinoć Marko Bastać fizički napadnut u ulazu zgrade u kojoj živi i da je slučaj prijavljen policiji

Objavljeno:

Zamenik predsednika Nove stranke i kandidat za gradskog odbornika liste "Da oslobodimo Beograd" Aleksandar Stanković pozvao je međunarodne organizacije, a pre svega Savet Evrope, da ozbiljno i pažljivo prate kampanju pred izbore za odbornike Skupštine Beograda, posle napada na nosioca izborne liste "Šta radite bre" Marka Bastaća. Kako je saopšteno, Stanković je najoštrije osudio napad na Bastaća i ukazao da je "zbog sve učestalijeg i otvorenijeg nasilja koje generiše režimska stranka ugrožena regularnost izbornog procesa".

- Šokiran sam bestijalnim napadom na Marka Bastaća. U svoje ime, kao kandidata za gradskog odbornika, i u ime Nove stranke najoštrije osuđujem ovaj divljački napad i pozivam sve međunarodne organizacije u čijem delovanju je sprovođenje vladavine prava i demokratije, a pre svega Savet Evrope, da ozbiljno i pažljivo prate predizbornu kampanju u narednih nedelju dana - rekao je on. Apelovao je na međunarodne organizacije i da obezbede praćenje izbornog procesa u nedelju, 4. marta, a zahtevao je od policijskih i pravosudnih organa hitnu reakciju, jer kako je ocenio "krajnje je vreme da se probude iz zimskog sna i počnu da rade svoj posao". Odbornička lista "Šta radite bre" saopštila je da je sinoć Marko Bastać fizički napadnut u ulazu zgrade u kojoj živi i da je slučaj prijavljen policiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.