Jovanović: Beograd će dobiti novu vlast ako nezadovoljni izađu i glasaju
Foto: Dragan Kadić

Beogradski izbori

Jovanović: Beograd će dobiti novu vlast ako nezadovoljni izađu i glasaju

- Građani su prozreli igru režima sa fantomskim listama čiji je cilj da odvuku opozicione glasove i poklone ih Srpskoj naprednoj stranci, jer ni ne nameravaju da dobace do cenzusa - rekao je Jovanović.

Objavljeno:

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović kaže da je lista oko Dragana Đilasa najjača opoziciona grupacija koja će postići dobar rezultat na izborima.

Kako navodi, Beograd će dobiti novu vlast ako svi nezadovoljni građani izađu na izbore i glasaju.

- Građani su prozreli igru režima sa fantomskim listama čiji je cilj da odvuku opozicione glasove i poklone ih Srpskoj naprednoj stranci, jer ni ne nameravaju da dobace do cenzusa - rekao je Jovanović u emisiji "Srbija realno" na TV Naša, u kojoj je gostovao sa Tatjanom Pašić, kandidatkinjom za odbornicu na listi okupljenoj oko Đilasa. Jovanović je dodao da istu ulogu igraju i kvaziopozicione partije kojima SNS štampa i distribuira propagandni materijal, prenela je Narodna stranka.

Potpredsednik strankeVuka Jeremića pozvao je građane da glasaju za opozicione liste koje mogu da pređu cenzus i dodao da je uz odziv veći od 860.000 glasova moguće da naprednjačka vlast bude smenjena, jer SNS i SPS nemaju više od 380.000 glasova u prestonici. Jovanović je naveo da u gradskom budžetu ima dovoljno novca za mere koje predlaže koalicija okupljena oko Đilasa, ali je neophodna bolja raspodela tog novca i suzbijanje pljačke i korupcije. "Vlast planira da za rekonstrukciju tri kilometra spojenih ulica, od Cara Dušana do Kraljice Marije, potroši 28 miliona evra, što je najveća pljačka u Beogradu, a samo po ceni falične rekonstrukcije Ruzveltove ulice od 10 miliona evra sva deca su mogla da dobiju besplatne udžbenike", rekao je Jovanović.

Nikola Jovanovic potpredsednik Narodne stranke
Nikola Jovanovic potpredsednik Narodne stranke foto: Fonet

Jovanović je dodao da je za 13. penziju za oko 100.000 najsiromašnijih penzionera potrebno 15 miliona evra, koliko vlast planira da potroši na "apsolutno nepotrebnu gondolu". "Beograd može postati privredni centar regiona ako iskoristi potencijal svojih reka za međunarodnu trgovinu i ako razvije nezavisni šinski sistem za prevoz ljudi i robe", istakao je Jovanović. Tatjana Pašić rekla je da vlast SNS za protekle četiri godine "nije uradila ništa, a uništila je mnogo", dok je Đilas kao gradonačelnik ostvario vidljive rezultate, poput mostova, 45 vrtića i devet domova zdravlja i najugroženiji su dobijali pomoć, koju je naprednjačka vlast ukinula.

BONUS VIDEO: Espreso intervju, Ksenija Radovanović i Dobrica Veselinović, Ne davimo Beograd

(Espreso.co.rs/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.