ĐILAS OBJAVIO DONATORE: Od Ane Dabović 7.500 evra!
Foto: Dragana Udovičić

beogradski izbori

ĐILAS OBJAVIO DONATORE: Od Ane Dabović 7.500 evra!

Đilas je za kampanju dobio prilog od 9,5 miliona dinara od kompanije Multikom grup, koja je u njegovom vlasništvu

Objavljeno:

Košarkašica Fenerbahčea i srpska reprezentativka Ana Dabović donirala je 900.000 dinara ili oko 7.500 evra za kampanju bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa za beogradske izbore 4. marta.

Osim novca, koji je uplatila Dabovićeva, Đilas je za kampanju dobio prilog od 9,5 miliona dinara od kompanije Multikom grup, koja je u njegovom vlasništvu.

Sudeći po podacima sa sajta GG Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju, to su jedine dve donacije veće od prosečne plate u Srbiji koje su legle na račun liste bivšeg gradonačelnika.

- Mi sve donacije objavljujemo na sajtu u skladu sa zakonom. Nećemo davati novac socijalnim slučajevima da nam oni uplaćuju priloge. Nas doniraju oni koji to žele - navodi za Blic Đilas.

Od početka kampanje u Beogradu na račun demokrata leglo je 39 donacija u ukupnom iznosu od 4,7 miliona dinara.

Među donatorima su uglavnom funkcioneri stranke, a najveći iznos je 200.000 dinara koliko su uplatili Dragan Šutanovac i njegov zamenik u stranci Goran Ćirić. Istu sumu donirali su i još neki funkcioneri stranke.

Na sajtovima njihovih koalicionih partnera SDS i Nove stranke nema podataka o prilozima. Daleko niže donacije legle su na račune drugih partija. Tako je DSS dobio svega 300.000, i to po 100.000 od preduzeća Hidro-gea, Tomić SZRT i Biljana Tomić PR.

Od DSS više priloga uplaćeno je na račun Pokreta za obnovu kraljevine Srbije, koji je do sada sakupio 367.700 dinara, a u SPS je za Blic rečeno da nisu imali donacije.

Glavni rival DS-a, SNS do sada na sajtu nije objavila da je za beogradske izbore dobila bilo kakav prilog.

To, međutim, ne znači da ga nema jer stranke po zakonu nisu u obavezi da objavljjuju podatke ukoliko donacije nisu veće od prosečne plate.

Bonus video:

Espreso intervju, Ksenija Radovanović i Dobrica Veselinović, Ne davimo Beograd

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.