Foto: Starsport©

idemo dalje

OGLASIO SE ILIEV POSLE DERBIJA: Stanojeviću je teško pao poraz, Menig je mogao da bude junak, nažalost nije!

Jedini je tražio dubinu, bio najživlji. U nekim situacijama, pri sprintevima, falilo je dva, tri pasa

Objavljeno: 01.03.2022. 12:51h > 12:53h

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev analizirao je izdanje crno-belih u 166. "večitom" derbiju.

Tim iz Humske poražen je kao gost od Crvene zvezde rezultatom 2:0, a golove su postigli Ohi Omoidžuanfo i Aleksandar Katai.

Iliev je na početku razgovora za "Sportski žurnal" prokomentarisao trenera Aleksandra Stanojevića.

- Ponovio nam je ono što je rekao i medijima... Samokritičan, nisam upoznao osobu koja toliko prvo polazi od sebe. Teško mu je palo, znamo, pre svega, njegovu ljubav prema Partizanu, sve ostalo... Pogotovo karakter. Kod takvih ljudi, ono što me raduje, iz svakog poraza izlaze jači - rekao je Iliev.

foto: Starsport©

Rikardo Gomeš je bio nevidljiv, a Iliev smatra da je problem bio u veznom redu.

- Jednom je pobegao i mogli smo da damo gol, ali... U situaciji kad ste izolovani, daleko od gola, nemate podršku, nijednu loptu iz sredine... Riki i Menig pokazali su oružje, međutim, sredina je zakazala -

Menig je imao jedinu pravu šansu za Partizan, ali je na poluvremenu zamenjen.

- Jedini je tražio dubinu, bio najživlji. U nekim situacijama, pri sprintevima, falilo je dva, tri pasa. Mogao je da bude junak, na žalost, nije. Stanojević ga je zbog iscrpljenosti iz prethodnih utakmica, da li je i on osetio zamor posle četiri odlična uvodna meča, zamenio. To ti je derbi, imaš jednu akciju: ako daš gol – junak, u suprotnom... Svi bi, da je pogodio, pričali o Menigovoj „nestvarnoj” brzini, ubojitosti, probojnosti... i da više nije primio loptu, eto – nije ušla. S druge strane, imate nekog ko iskoristi poklon, ali – fudbal se igra za golove -

foto: Starsport©/Predrag Milosavljević

Iliev ističe da je falio desni bek Aleksandar Miljković.

- Najveća žal, možda, što Miljković nije mogao da igra. Znamo kako je to činio u prethodnim derbijima, bio naš ključni igrač, redovno zaustavljao njihove najbolje. Iskoristili su njegov izostanak - istakao je Iliev.

Partizan posle 24. kola beži Zvezdi dva boda na tabeli.

(Espreso/B92)