TERZIĆ PUN ZADOVOLJSTVA POSLE DERBIJA: Pohvalio je kvalitet utakmice, a na kraju je i PECNUO Grobare!
Foto: FK Crvena zvezda

očekivano

TERZIĆ PUN ZADOVOLJSTVA POSLE DERBIJA: Pohvalio je kvalitet utakmice, a na kraju je i PECNUO Grobare!

Držali smo kontrolu nad utakmicom svog trenutka, nije se dovodio u pitanje krajnji rezultat

Objavljeno:

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o 166. "večitom" derbiju za nama u kom su crveno-beli slavili 2:0.

Terzić je tu priliku iskoristio da govorio i o ostalim uspesima tima.

- Nikada nisam bio mirniji pred derbi nego sada u nedelju veče. Nikada u poslednjih 30 godina nije bila veća razlika u kvalitetu između Partizana i Zvezde. Ovih -5 kojih smo imali pred derbi ne oslikava realnu vrednost našeg i njihovog tima. Pokušao sam da rasteretim igrače i rekao sam im da posle utakmice ne odu kući kod devojaka, žena, dece i kažu da stu imali šansu da pokažu da su stvarno bolji, jer život nema reprizu - izjavio je Terzić gostujući na K1 televiziji.

Pohvalio je i fudbal viđen na derbiju.

- Ovo je jedan od najboljih derbija koji je odigran u poslednje vreme. Zvezda ne da je samo pobedila, nego je na jedan dominantan način trijumfovala. ‘Pojeli‘ smo ih na svakom delu terena. Držali smo kontrolu nad utakmicom svog trenutka, nije se dovodio u pitanje krajnji rezultat - kaže Terzić, naglasivši da je trener Partizana Aleksandar Stanojević priznao da je Zvezda bila bolja, što je retko da posle derbija niko nema zamerku na suđenje.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport

Razlika između večitih je sada samo dva boda, a Terzić je pet ispuštenih bodova protiv Radnika iz Surdulice okarakterisao kao nedopustive.

- U par situacija nismo bili fokusirani, izašli smo iz nekih teških evropskih utakmica i to nam se obilo o glavu. Izgubili smo tih pet bodova koje je Partizan iskoristio. Mislim da ima još da se igra i ovo nam je jako bilo važno da pobedimo Partizan u derbiju i približimo se na dva boda. Imamo još jedan derbi, mnogo još ima da se igra i još dosta bodova je u igri - nastavio je Terzić.

On je podsetio na prošlogodišnju duplu krunu, prvu nakon 14 godina, kao i peto učeće u nizu u grupnoj fazi UEFA takmičenja.

- Naši najveći kritičari, naši navijači, su u poslednjem kolu istakli veliki transparent ‘najveći uspeh u poslednjih 30 godina‘. Opšte prihvaćeno mišljenje sportskih ljudi da Zvezda nikada nije bila moćnija u poslednje tri decenije i da ne može niko da nam se suprotstavi - zaključio je Terzić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.