Katar je od starta bio pod žestokim optužbama za korupciju, Foto: Profimedia

zataškano

SUSPENDOVALI RUSE, A O OVOME ĆUTE: Katar unajmio bivše CIA agente da UĆUTKAJU kritičare Mundijala!

Organizacija Svetskog prvenstva platila je više od 10 miliona dolara kompaniji koju čine bivši agenti CIA-e

Objavljeno: 01.03.2022. 08:55h

Nakon odluke koju su doneli Savet FIFA i Izvršni komitet UEFA da Rusiju izostave sa Svetskog prvenstva, događaj u Kataru 2022. ponovo je umešan u kontroverzu.

I ovom prilikom, uz kinematografski prizvuk koji evocira najbolje špijunske filmove sa CIA-om kao kulisom!

Kako je otkrio Asošiejted pres, organizacija Svetskog prvenstva platila je više od 10 miliona dolara kompaniji koju čine bivši agenti CIA-e kako bi ućutkali kritike koje dobija.

foto: EPA/Manuel Lopez

Posebno od strane Tea Cvancigera, bivšeg člana Izvršnog komiteta FIFA-e i predsednika Fudbalskog saveza Nemačke između 2006. i 2012. godine i koji je bio jedan od najkritičnijih glasova oko dodele Svetskog prvenstva arapskoj zemlji.

- Kada se bavite sportom i kada ste posvećeni vrednostima sporta, veoma je, veoma čudan osećaj videti da vas prate i pokušavaju da utiču na vas da ne date svoje mišljenje - rekao je nemački funkcioner i advokat u intervju za AP prošlog februara.

Dokumentacija koju je predstavila novinska agencija pruža nove detalje o nastojanjima Katara da dobije i zadrži mesto održavanja turnira uprkos brojnim kritikama koje su primljene zbog navodne korupcije prilikom preuzimanja turnira. Iz organizacije nisu želeli da komentarišu novu objavljenu informaciju.

(Espreso)