Džulija Roberts, Foto: Youtube printscreen/Eat Pray Love

ishrana Džulije roberts

SVI IZBEGAVAJU OVU NAMIRNICU, A DŽULIJA ROBERTS IMA DOBAR RAZLOG ZAŠTO JE STALNO JEDE: Kada vidite, ješćete je i vi

- Kao što uvek kažem svojoj deci - morate jesti dobre stvari da biste dobili dobre stvari - rekla je.

Objavljeno: 28.02.2022. 09:26h > 09:31h

Džulija Roberts jedna od najlepših žena na svetu u svojim pedesetima i dalje izgleda sjajno. U nastavku otkrijte tajnu njenog svežeg i mladenačkog izgleda.

Važi za osobu koja ne voli dijete bez ugljenih hidrata jer ne može da izdrži bez omiljene namirnice – hleba.

foto: Profimedia

Zato je uz pomoć svoje nutricionistkinje Keri Viat, odlučila da zauzme uravnotežen pristup u ishrani. Goodhousekeeping podelio je čak i spisak jela koje Džulija obično voli da jede tokom dana: za doručak je to domaća granola, bobičasto voće i jogurt ili mafin od šargarepe i banane, kao i sveža papaja sa jogurtom.

foto: Profimedia

Za ručak je na meniju pečena palenta sa artičokama ili pita od spanaća sa pšeničnim pilavom. A za večeru najčešće jede losos sa korom od đumbira, sa kinoom i kineskim povrćem ili brancin sa salsom od crnog graška i šparglama. Omiljena poslastica ove zvezde je keks.

- Jer nikad nisam jela keks koji mi se nije svideo - priznala je Džulija.

Iako je slavna glumica koja je osvojila Oskara, Džulija je priznala da joj je ipak najvažnija uloga majke svoje troje dece. Posebno se trudi da prenese i usad zdrave navike ishrane koje je i sama naučila tokom godina.

- Kao što uvek kažem svojoj deci - morate jesti dobre stvari da biste dobili dobre stvari - rekla je.

Trenira četiri puta nedeljno po sat vremena. Ova slavna glumica svoj fizičku figuru održava redovnim vežbanjem joge, pilatesa i vođenim treningom.

- Ne volim vežbanje, ali volim osećaj nakon toga. Postignuće, jasnoća, energija, snaga, radost... Sve su to stvari koje sebi dajem kroz vežbanje i mogu to osetiti u svemu što radim - objasnila je.

Pere zube sodom bikarbonom. Očito je higijena zuba važna za ženu sa tako poznatim osmehom. Pa kako Roberts održava svoj zaštitni znak osmeha?

- Perem zube sodom bikarbonom - rekla je. To je navika koju je preuzela od svog dede koji je imao samo jedan karijes u životu.

foto: Profimedia

Kao zaposlena majka koja se mora brinuti o troje dece, Džulija nije imala previše slobodnog vremena za negu kože – što ju je i dovelo do vrlo jednostavne dnevne rutine: "Uobičajeno ću samo oprati zube, oumiti se i naneti kremu za sa SPF faktorom".

Prihvata činjenicu da će ostariti, želela to ili ne. Kad je navršila pedesetu, mnogi su je pitali koja je tajna njenog prirodnog i gracioznog starenja, na šta je ona dala odličan odgovor.

"Pokušavam da se pomirim sa procesom starenja. Samo prihvatam da će se to dogoditi, sviđalo mi se to ili ne".

(Espreso)