Olgica Markanović, Foto: Zorana Jevtić, Google maps

jezivo

OLGICA MARKANOVIĆ STIGLA NA SUĐENJE! Barbi lekarka spržila lica ženama, svoje TRANSFORMISALA, ne liči na sebe FOTO

Neverovatna promena

Objavljeno: 11.02.2022. 09:53h > 09:56h

U prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Olgici Markanović, optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima.

Suđenje je već tri puta odlagano zbog izostanka Jasmine Tasićeve, koja je u to vreme bila pri kraju trudnoće, a sud je 13. oktobra ukinuo pritvor Markanovićevoj i odredio joj kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Inače, Markanovuićeva je optužena za spaljivanje lica klijentima, dok je svoje transformisala i kada se uporede slike od ranije i danas ona ne liči na sebe.

Markanovićeva i Tasićeva optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu teško delo protiv zdravlja ljudi. Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a Tasićku na godinu dana zatvora.

One se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta prošle godine u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru "Tayas" u Beogradu u ulici Driničkoj br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Olgica Markanović nekadafoto: Youtube printscreen

Istovremeno su primenjivale nedozvoljene injekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koje su predstavljale rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen".

Markanovićeva je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

FOTO: Zoran Jevtić
FOTO: Zoran Jevtić
FOTO: Zoran Jevtić
FOTO: Zoran Jevtić
FOTO: Zoran Jevtić
FOTO: Zoran Jevtić
FOTO: Zoran Jevtić

Tvrdila da su usluge bile kozmetičke prirode

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijentima pružala je, kako je navela, uređajem "plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Tvrdila je i da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatan oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

(Espreso)