ODLOŽENO SUĐENJE OLGICI MARKANOVIĆ! Ovo je treći put, a razlog je POROĐAJ!
Olgica Markanović, Foto: Ana Paunković

nadrilekarka

ODLOŽENO SUĐENJE OLGICI MARKANOVIĆ! Ovo je treći put, a razlog je POROĐAJ!

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a Tasićku na godinu dana zatvora.

Objavljeno:

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 11. februar odložen treći pokušaj početka suđenja Olgici Markanović, optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, i njenoj pomoćnici Jasmini Tasić. Danasnje suđenje je odloženo zbog izostanka Olgicine pomoćnice Jasmine koja se nedavno porodila i zbog zdravstvene situacije nije mogla da dođe.

Ovo suđenje je već dva puta odlagano zbog izostanka Tasićeve, koja je u to vreme bila na kraju trudnoće, a sud je 13. oktobra ukinuo pritvor Markanovićevoj i odredio joj kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Markanović i Tasić optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu - teško delo protiv zdravlja ljudi.

Olgica Markanović
foto: Ana Paunković

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a Tasićku na godinu dana zatvora.

One se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

1 / 4 Foto: Ana Paunković

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem "Plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.