OLGICA MARKANOVIĆ STIGLA NA SUĐENJE! Barbi doktorka izgleda kao MILION dolara (FOTO)
Olgica Markoanović, Foto: Ana Paunković

počinje suđenje

OLGICA MARKANOVIĆ STIGLA NA SUĐENJE! Barbi doktorka izgleda kao MILION dolara (FOTO)

Markanović i Tasić optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu teško delo protiv zdravlja ljudi

Objavljeno: 10:14h

Nadrilekarka Olgica Markanović stigla je u Katanićevu, gde će se u Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas početi suđenje, optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, i njenoj pomoćnici Jasmini Tasić.

Suđenje je već dva puta odlagano zbog izostanka Tasićeve, koja je u to vreme bila pri kraju trudnoće, a sud je 13. oktobra ukinuo pritvor Markanovićevoj i odredio joj kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Danas se očekuje izlaganje uvodnih reči tužilaštva i branilaca, nakon kojih će i optužene moći da iznesu svoju odbranu.

Markanović i Tasić optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu teško delo protiv zdravlja ljudi. Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a Tasićku na godinu dana zatvora.

One se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru "Tayas" u Beogradu u ulici Driničkoj br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena. Istovremeno su primenjivale nedozvoljene injekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koje su predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen".

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem "plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Tvrdila je i da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatan oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.