Novak Đoković i Jelena Đoković, Foto: Printscreen/Instagram/jelenadjokovicndf

retki su znali

NOVAK I JELENA ĐOKOVIĆ NIKADA NE JEDU OVU NAMIRNICU: Za to imaju i više nego DOBAR RAZLOG

On kaže da je njegova ishrana "bazirana na biljkama" već duže od četiri godine i da sve vreme igra na istom, vrlo visokom nivou

Objavljeno: 08.02.2022. 13:40h > 13:42h

Novak Đoković i njegovi fantastični dometi u tenisu se često objašnjavaju ne samo upornim treningom i talentom već i pažnjom prema zdravlju koja se bazira na specifičnoj ishrani.

Sam Novak je više puta odbio da se izjasni kao vegan ili vegetarijanac.

- Sve su to etikete koje se posle pogrešno interpretiraju - navodi kao razlog, prenosi "Lepa i srećna".

On kaže da je njegova ishrana "bazirana na biljkama" već duže od četiri godine i da sve vreme igra na istom, vrlo visokom nivou. Novak i Jelena ne koriste šećer u ishrani, ali naš teniser ne beži od ugljenih hidrata. Uglavnom se njegov ručak bazira na pastama i nudlama, pa se tako obezbedi hidratima, ali je uvek reč o bezglutenskim testeninama.

foto: Profimedia

Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak table ostao netaknut. Zato uvek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dve kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i semenki.

FOTO: Instagram/djokernole
FOTO: Printscreen/bogdan_obradovic_tennis_coach
FOTO: Printscreen/Twitter/@jelenadjokovic
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/atptour.com
FOTO: © ATA Images
FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC
FOTO: Printscreen/Instagram/jelenadjokovicndf
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen/Instagram/djokernole
FOTO: Starsport©
FOTO: Printscreen/Instagram/djokernole
FOTO: Printscreen/Instagram/jelenadjokovicnd

Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvek ima u frižideru. Dakle, eksperimentišite i sami, savetuje ona - pomešajte mlevene orašaste plodove po ukusu, dodajte urme, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća - jagode, maline. Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umesite i od smese formirajte bombice i ostavite da se rashlade.

(Espreso)