Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

isprobajte

OVAKVA MUSKA JE ZDRAVIJA I OD SAMOG POVRĆA: Umesto KROMPIRA dodajte OVO i pucaćete od ZADOVOLJSTVA (VIDEO)

Obožavaćete je!

Objavljeno: 08.02.2022. 08:36h

U Srbiji jedno od najomiljenijih jela je musaka - od krompira ili pirea, potpuno nam je svejedno, samo da je musaka.

Ipak što više želimo da joj obogatimo ukus, to više rastu kalorijske vrednosti.

Zato smo za vas pripremili recept za ultra zdravu musaku sa karfiolom. Ukus joj je i bolji nego ogirinalnoj musaki.

Potrebno je:

FOTO: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/YouTube/Jelenajela Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: bakina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 karfiol srednje veličine

2 jaja

200 gr kisele pavlake

200 ml jogurta

3 čena belog luka

rendan kačkavalj

so

Priprema:

Karfiol iskidati na cvetove pa oprati i staviti da se bari u slanoj vodi oko 10-15 minuta. Manji pleh podmazati maslinovim uljem i poredjati obaren karfiol.

Umutiti jaja dodati 200 gr kisele pavlake, dodati 200 ml jogurta i kašiku rendanog kačkavalja.

Karfiol posoliti pa preliti spremljen preliv. Posuti još rendanog kačkavalja.

Peći na 220 stepeni oko 50 min.. Ovako spremljen je zaista fantastična i obavezno treba probati.

(Espreso)