Šnicle, Foto: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

probajte

ZAPEČENE BELE ŠNICLE U BELOM SOSU: Spremaju se brzo, a ukus će oduševiti vaše goste (RECEPT)

Gotovo jelo pospite sa peršunovim listom i služite uz pire krompir ili testeninu

Objavljeno: 06.02.2022. 13:15h

Skoro svaka domaćica ima svoj idealan recept i način na koji priprema šnicle. Jedne ih pohuju i prže u dubokom ulju, dok druge više vole one zapečene u finim sosevima.

Ipak, ko voli sočan zalogaj, najradije kuša šnicle u sosu, a mi vam donosimo one koje se pripremaju jednostavno i lako.

Teško je naći nekoga kome se ovo jelo neće svideti, a sos je posebno ukusan i odlično se kombinuje uz pire krompir ili neku testeninu.

Sastojci:

500 gr svinjskog filea

200 ml pavlake za kuvanje

200 gr kačkavalja

200 gr krem sira

2 čena belog luka

so

ulje

peršunov list

mirođija

začini po ukusu

Priprema:

Svinjski file isecite na šnicle, pa ih istanjite čekićem za meso i usolite.

Tepsiju u kojoj ćete peći meso podmažite sa malo ulja, pa poređajte šnicle.

Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte sa krem sirom i pavlakom za kuvanje.

Dobijenu smesu prelijte preko mesa.

FOTO: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Beli luk isecite sitno, pa ravnomerno rasporedite po mesu i stavite začine.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, sat vremena.

Gotovo jelo pospite sa peršunovim listom i služite uz pire krompir ili testeninu, a uz njega odlično paše kiseli kupus kao salata.

(Espreso/Telegraf)