Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

PREDLOG ZA RUČAK

PUNJENE PAPRIKE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI: Nema MESA, NE KUVAJU SE, a još 1 STVAR vam NIJE POTREBNA (RECEPT)

Pržimo u ugrejanom ulju sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju

Objavljeno: 04.02.2022. 16:24h

Svi ljubitelji punjenih paprika uživaće u ovom sočnom ukusu.

Punjene paprike ili butane, kako ih zovu na jugu Srbije, mnogima su omiljeno jelo. Ova verzija je nešto drugačija od standardne verzije punjenih paprike, koje uglavnom idu sa mesom. Prednost ovih paprika jeste da se jedu bez hleba.

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Printscreen/youtube
FOTO: Printscreen/Bakinakuhinja

Potrebni sastojci:

paprike – 6 komada, crvene krompir – 500 g šargarepa – 2 komada luk – 1 komad ulje – 2 supene kašike so aleva paprika – 1 kašičica biber peršun brašno – da se uvaljaju paprike ulje – za prženje

Način pripreme

Paprike se oljušte od semenki, pečemo ih na roštilju, oljuštimo i ostavimo na tanjiru. Krompir i šargarepa se oljušte, iseku na komade i kuvaju u posoljenoj vodi, dok ne budu gotovi. Dobro se ocede. Ulje se ugreje, dinstamo sitno iseckan luk, dodaju se oceđen krompir i šargarepa, promeša se i začini solju, biberom, alevom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

Skida se sa vatre, viljuškom se izgnječi. Malom kašikom punimo paprike i uvaljamo ih u brašno. Pržimo u ugrejanom ulju sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Ukusno i posno!

(Espreso / Krstarica)