PUNJENE PAPRIKE NA VODI, BEZ TRUNKE ULJA: Nodoljivo UKUSNE kao TRADICIONALNE SA MESOM (RECEPT)
Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ISPROBAJTE

PUNJENE PAPRIKE NA VODI, BEZ TRUNKE ULJA: Nodoljivo UKUSNE kao TRADICIONALNE SA MESOM (RECEPT)

Paprike kuvati na tihoj temperaturi, najviše dva sata

Objavljeno:

Verovali ili ne, hrana pripremljena na vodi može biti neodoljivo ukusna.

Dovoljno je da uložite malo truda, vremena i neki gram ljubavi.

1 / 5 Foto: Profimedia

Posne punjene paprike (na vodi)

Sastojci:

20 srednjih babura za punjenje

150 g crvenih sojinih ljuspica

150 g šampinjona

120 g pirinča

100 g kukuruza šećerca

100 g bulgura

2 srednje glavice crnog luka

2 čena belog luka

2 srednje šargarepe

suvi biljni začin

biber

1 kašika aleve paprike

1 veza peršuna

Za preliv:

1/2 l pasiranog paradajza

3 kašike brašna

1 l vode

suvi biljni začin

Priprema:

Paprike očistiti i pripremiti za punjenje. Soju preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubri. Crni luk, beli luk, šampinjone i šargarepu sitno iseckati. Peršun, takođe, iseckati sitno. U veću vanglu staviti oceđenu soju, zatim dodati crni i beli luk, šampinjone, šargarepu, kukuruz šećerac, bulgur, peršun i pirinač. Sve dobro promešati. Posuti sa alevom paprikom i začinima, po ukusu. Pripremljenom smesom napuniti paprike i poređati ih (uspravno) u dubljoj posudi. Zatvoriti ih krompirom.

Preliv: U šerpu sipati pasirani paradajz i pola litra vode, pa staviti na šporet, da provri. U ostatak vode razmutiti brašno, pa sipati u provreli paradajz. Začiniti po ukusu. Čim smesa, ponovo, provri sipati preko paprika i staviti paprike da se kuvaju. Paprike kuvati na tihoj temperaturi, najviše dva sata.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.