ISPROBAJTE
PUNJENE PAPRIKE NA VODI, BEZ TRUNKE ULJA: Nodoljivo UKUSNE kao TRADICIONALNE SA MESOM (RECEPT)
Paprike kuvati na tihoj temperaturi, najviše dva sata
Verovali ili ne, hrana pripremljena na vodi može biti neodoljivo ukusna.
Dovoljno je da uložite malo truda, vremena i neki gram ljubavi.
Posne punjene paprike (na vodi)
20 srednjih babura za punjenje
150 g crvenih sojinih ljuspica
150 g šampinjona
120 g pirinča
100 g kukuruza šećerca
100 g bulgura
2 srednje glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 srednje šargarepe
suvi biljni začin
biber
1 kašika aleve paprike
1 veza peršuna
Za preliv:
1/2 l pasiranog paradajza
3 kašike brašna
1 l vode
suvi biljni začin
Priprema:
Paprike očistiti i pripremiti za punjenje. Soju preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubri. Crni luk, beli luk, šampinjone i šargarepu sitno iseckati. Peršun, takođe, iseckati sitno. U veću vanglu staviti oceđenu soju, zatim dodati crni i beli luk, šampinjone, šargarepu, kukuruz šećerac, bulgur, peršun i pirinač. Sve dobro promešati. Posuti sa alevom paprikom i začinima, po ukusu. Pripremljenom smesom napuniti paprike i poređati ih (uspravno) u dubljoj posudi. Zatvoriti ih krompirom.
Preliv: U šerpu sipati pasirani paradajz i pola litra vode, pa staviti na šporet, da provri. U ostatak vode razmutiti brašno, pa sipati u provreli paradajz. Začiniti po ukusu. Čim smesa, ponovo, provri sipati preko paprika i staviti paprike da se kuvaju. Paprike kuvati na tihoj temperaturi, najviše dva sata.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!