Film "Parazit", Foto: Profimedia

OBAVEZNO POGLEDAJTE

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Južnokorejski "PARAZIT" ima brda OSKARA, spoj trilera i komedije - DA, MOGUĆE JE

Kada je u pitanju dobar film preporuka je da uvek potražiš mišljenje drugih filmofila, koji imaju istančan ukus za kvalitet

Objavljeno: 03.02.2022. 11:33h

Svako ima svoj ukus po pitanju žanra, radnje ili glumaca i shodno tome bira film koji mu u datom momentu najviše odgovara.

Međutim, kakav god da je tvoj ukus kada su u pitanju najbolji filmovi za gledanje, postoje oni filmovi koji se moraju pogledati!

Sigurno se pitaš zašto?!

Odgovor je vrlo jednostavan. Zato što su legendarni, zato što su obeležili epohu u kojoj su izašli i zato što predstavljaju klasik koji obožavaju ljudi širom sveta. Globalna popularnost filma jeste jedan od faktora koje bi trebalo da uzmeš u obzir prilikom izbora filma za gledanje.

Najbolje ocenjeni filmovi kao preporuka filmofila

Kada je u pitanju dobar film preporuka je da uvek potražiš mišljenje drugih filmofila, koji imaju istančan ukus za kvalitet. Zato ako ti je potrebna sigurna preporuka i najbolji filmovi IMDb je sajt na kojem ih možeš potražiti.

Radi se o platformi koja postoji već više od 30 godina i predstavlja jedinstvenu bazu podataka o svim filmskim ostvarenjima širom sveta, glumcima, rediteljima i vestima, ali što je još važnije ima opciju da svaki ljubitelj kinematografije rangira određeni film ocenom od 1 do 10.

Danas vam izdvajamo film, Parazit (The Parasite) – IMDb ocena 8.6

“Parazit” je filmsko ostvarenje iz 2019. godine, južnokorejskog reditelja Bong Džun Houa. I sigurno ti ovi podaci nisu dovoljan razlog da pogledaš film, ali ako ti kažemo da se radi o ostvarenju koje je osvojilo Oskara za najbolji film, Oskara za najboljeg režisera, Zlatnu plamu u Kanu, Zlatni globus i brojne druge međunarodne nagrade, onda ti je jasno da se radi o ozbiljnom filmu.

Ovaj triler sa elementima komedije predstavlja pravi užitak za sve ljubitelje neobičnog i neočekivanog, a s obzirom na to da se radi o prvom filmu van engleskog govornog područja koji je dominirao na dodeli Oskara, onda je to razlog više da obavezno pogledaš film koji je oduševio čitav svet.

(Espreso)