Kiseli kupus, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

izbor za ručak

ŠTA SE DEŠAVA KADA DODATE SUVU SLANINU U KISELI KUPUS? Ovo će vas RASPAMETITI (VIDEO)

Sipati do pola vode i šerpu staviti u rernu na 250 stepeni C oko 2 sata. Uz kupus obavezno napraviti proju

Objavljeno: 24.01.2022. 14:45h > 17:00h

Napravite kiseli kupus za ručak. Ne samo što je zdrav, nego je i ukusan

Potrebno je:

FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
FOTO: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi sama
FOTO: Printscreen Youtube/Kako kiseliti kupus
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Instagram
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

1 glavica kupusa

400 gr suvih rebara 100 gr suve slanine 1 veća krmenadla sveža 1 kašika masti lovorov list malo zrna bibera slatka paprika 1 glavica belog luka tucana ljuta paprika

Priprema:

Kupus iseći na kocke, pa ako je kupus prekiseo malo ga oprati. Pola glavice iseći na kocke i poređati, odozgo poređati meso, papriku, biber, lovorov list i poređati suvu slaninu. To će dati neodoljiv šmek. Sipati do pola vode i šerpu staviti u rernu na 250 stepeni C oko 2 sata. Uz kupus obavezno napraviti proju.

(Espreso)