Paradajz čorba, Foto: Profimedia

RECEPT

TRIK DA VAM PARADAJZ ČORBA USPE BOLJE NEGO U RESTORANU: Pravi se za manje od sat vremena

Ako ste se "umorili" od praznične hrane, počastite se paradajz čorbom

Objavljeno: 23.01.2022. 11:55h

Čorba od paradajza je zdrava, puna antioksidanata, ukusna i potpuno prilagodljiva vašem ukusu. Uz razne dodatke, postaje još bogatija i aromatičnija!

Ako ste se "umorili" od praznične hrane, počastite se paradajz čorbom koja će vas ugrejati i blagotvorno uticati na sistem za varenje. Pravi se kraće od sat vremena, a ovakvu još niste probali - začini joj daju poseban šmek, a pečenje paradajza još intenzivniju aromu!

Potrebno:

Kilogram paradajza

2 čena belog luka

2 stabljike svežeg celera

1 manja glavica crnog luka

Maslinovo ulje

Goveđa kocka za supu

Tucana ljuta paprika

Majčina dušica

So, biber

FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Profimedia
FOTO: RINA
FOTO: Filip Plavčić
FOTO: Espreso.co.rs
FOTO: Espreso.co.rs

Priprema:

Paradajz isecite na krupne komade, poređajte u pleh, prelijte maslinovim uljem i dobro začinite solju i biberom. Zapecite u rerni zagrejanoj na 200 oko 12 minuta.

Za to vreme, u šerpi propržite seckani celec, crni i beli luk. Kocku rastvorite u 700ml tople vode, pa zalijte povrće. Ubacite pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa pustite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i poslužite sa kiselom pavlakom.

(Espreso / Stvar ukusa)