OVAKO SE PRAVI KLIN ČORBA KOJA VAS SPAŠAVA NAKON TEŠKE HRANE: Čuvena je od davnina (VIDEO)
Klin čorba, Foto: Printscreen/Bakina kuhinja

jeste je probali?

OVAKO SE PRAVI KLIN ČORBA KOJA VAS SPAŠAVA NAKON TEŠKE HRANE: Čuvena je od davnina (VIDEO)

Znači: jedan dan, za sva tri obroka jedite klin čorbu. A evo i recepta

Objavljeno: 15:32h

Stara narodna priča kaže: Došao soldat jednoj babi u kuću i zaiskao da mu da štogod da jede, a baba mu kazala da nema ništa u kući za jelo. Onda soldat reče:

"A ti mi daj bar lonac i malo vode da načinim klinčorbu".

Baba mu to da, a soldat uzme lonac i metne u njega gvozdeni klin, pa nalije vodu i stavi na vatru. Kad se voda ugreje, on zaište od babe malo soli i baba mu da, te je posoli. Kad voda uzavri, soldat zaište malo brašna – baba mu i to dade, samo da vidi od čuda kakva će to biti klinčorba.

Soldat saspe brašno u onu vodu i dobro promeša, a potom zaište jedno jaje, te i njega razbije i stavi u lonac. Onda još zaište malo masti, kojom čorbu zamasti, pa skine lonac sa vatre, klin izvadi napolje, a klinčorbu u slast pojede.

Danas nutricionisti savetuju da se jede klin čorba, ako želimo da malo "očistimo" telo od teške hrane.

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/Serpica Recepti

Znači: jedan dan, za sva tri obroka jedite klin čorbu. A evo i recepta:

Potrebno je: malo ulja; 2 kašike brašna; malo soli i suvih začina; malo bibera; 1 kocka za supu; 1 šaka rezanaca; 1 jaje; 1 kašičica crvene mlevene paprike.

Priprema: Na ulju propržiti brašno, dodajte crvenu papriku, dolijte vodu polako mešajući da se ne stvore grudvice. Ubacite kocku za supu i pustite da provri desetak minuta na laganoj vatri. Dodajte rezanca. Jaje umutite viljuškom i polako ih umešajte u čorbu. Kuvajte još par minuta. Gotovu čorbu pospite listom peršuna… Prijatno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.