Matej Periš, Foto: Kurir/Branka Travica

tuga

PRE SAMO 2 MESECA DOŠLO JE DO SMRTNOG SLUČAJA, A SAD JE NESTAO MATEJ! Prijatelj otkrio sve- TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM

Jedan od onih koji neprestano gleda snimke nadzornih kamera iz Beograda koji su poslednjih dana dospeli u javnost je 35-godišnji Splićanin, Matejev prijatelj

Objavljeno: 05.01.2022. 11:03h

Potraga za 27-godišnjim Matejem Perišom, koji je nestao posle zabave sa prijateljima u beogradskom Gotik klubu noć uoči Nove godine, traje već šest dana.

Njegov otac Nenad Periš od nedelje je u Beogradu, a prijatelji koji su prošli poligrafsko ispitivanje vratili su se u Split.

Policija i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije juče su bezuspešno pretražili rejon Save, gde su kamere snimile neidentifikovanu osobu kako silazi stepenicama ka reci.

FOTO: Ana Paunković, MUP Hrvatske
FOTO: Printscreen/facebook
FOTO: Printscreen/Instagram/mojbeograd_rezerva
FOTO: Printscreen/Instagram/mojbeograd_rezerva

Potraga se nastavlja i danas, a patrolni čamci pretražuju i Podunavlje, s obzirom da se Sava u njega uliva samo oko 300 metara od mesta gde je Periš žurio.

O slučaju se juče oglasio i MUP Srbije, koji je rekao da se za njim danonoćno traga i da se preduzimaju sve mere da se Matej pronađe što pre. U hrvatskoj policiji ističu i da je saradnja sa Republikom Srbijom koordinirana i u realnom vremenu.

Objavljen je i snimak mladića kako juri ulicama Beograda pokušavajući da uđe u taksi, a dok srpska policija traga za mladićem iz Splita, skoro svi mediji u regionu pokušavaju da sastave 'slagalicu' slika i snimaka nadzornih kamera Matejevog kretanja u Beogradu.

Jedan od onih koji neprestano gleda snimke nadzornih kamera iz Beograda koji su poslednjih dana dospeli u javnost je 35-godišnji Splićanin, Matejev prijatelj, s kojim su u utorak razgovarali novinari Slobodne Dalmacije.

Oni su svom sagovorniku rekli da pokušavaju da dođu do Matejevih prijatelja, koji su sa njim bili u Beogradu.

- Momci neće ništa reći. Povukli su se u sebe. Ovo je veliki šok za njih. Ne znaju gde im je prijatelj, a pre dva meseca tragično je poginuo još jedan prijatelj. Tragedija do tragedije. To je dobar tim mladića, ovo im nije lako da izdrže - poručio im je.

Otac nestalog mladića Nenad Periš, koji trenutno u Beogradu čeka bilo kakve vesti o nestalom sinu, rekao je da ne sumnja u tvrdnje svojih prijatelja sa kojima je, kako je rekao, Matej odrastao.

- Video sam ovu decu potištenu kada su stigli u Beograd, plakala su preda mnom i sa mnom. Nije fer reći da li su mogli bolje ili lošije. Postupili su pošteno i kako su mislili da je najbolje, a ja nikada nisam sumnjao u njihove najbolje namere - rekao je za Slobodnu.

- Nisam spavao otkad se ovo desilo. U Beogradu nisam oka sklopio ni na trenutak, a ležim sa Matejevom jaknom u naručju jer tako osećam njegove mirise i to mi daje snagu. Ne bih ovo poželeo nikome, pa ni svom najvećem neprijatelju – rekao je Nenad Periš i poručio da će ostati u Beogradu dok se Mateja ne vrati kući „na bilo koji način“.

- Sudbina ili ja ne znam šta je, desilo se. Niko ne zna šta se dogodilo. Spreman sam na sve i samo želim da saznam istinu i da svoje dete odvedem kući bar poslednji put - dodao je on.

(Espreso/Jutarnji list)