Kiseli kupus, Foto: Printscreen Youtube/Kako kiseliti kupus

moguće je

UKISELITE KUPUS ZA SAMO 48 SATI: EVO I KAKO, smejaćete se što niste znali ranije

Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom

Objavljeno: 17.12.2021. 13:05h > 16:00h

Glavicu kupusa očistite od suvišnih listova, i izdubite koren. U udubljenje sipajte sirće (otprilike mala kafena šoljica) i kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici. Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus.

Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus.

FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Printscreen/Instagram
FOTO: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Kada očistite glavicu, izdubite koren i sipate u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hleba. Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.

(Espreso)