Riblja čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NJAMM

ZABORAVITE STARINSKI RECEPT ZA RIBLJU ČORBU: Domaćicama će LAKNUTI, gotova za samo SAT VREMENA (RECEPT)

Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku

Objavljeno: 07.12.2021. 15:19h

Ljubitelji riblje čorbe tvrde da ona mora da se krčka na tihoj vatri minimum šest sati, a često i duže. Domaćicama često padne mrak kad čuju ovo. Sad vam nudimo recept koji je podjednako ukusan, a sprema se brzinski.

Domaćicama često padne mrak kad čuju ovo. Sad vam nudimo recept koji je podjednako ukusan, a sprema se brzinski.

Sastojci:

500 g fileta oslića

glava šarana

dve šnicle šarana

konzerva tunjevine u komadima

200 grama dagnji

crveni luk

celer

beli luk

šargarepa

bosiljak

pasirani paradajz ili sok od paradajza

lovorov list

maslinovo ulje

kora limuna

biber

brasno

aleva paprika

so

Priprema:

Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu. Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom. Ujedno bi trebalo dodati i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate začine, dagnje i malo narendane kore limuna. Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa. Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.

(Espreso / Najžena)