DA LI BISTE PROBALI ČORBU SA PIVOM? Nema šanse da vam se ne SVIDI, A EVO KAKO SE SPREMA (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube

odmah ćete je zavoleti

DA LI BISTE PROBALI ČORBU SA PIVOM? Nema šanse da vam se ne SVIDI, A EVO KAKO SE SPREMA (RECEPT)

Neverovatno kremasta čorba od piva i sira je odlična za večeru, ali i ručak

Objavljeno: 10:19h

Omiljeni alkohol većine Srba je pivo, a sada ga možete koristiti i u čorbi. Umesto u tanjiru, izdubite lepinju, sipajte čorbu i tako je služite. Takođe, možete da je dekorišete hrskavom slaninom. Ovakvu čorbu sigurno do sada niste probali, a verujemo da će vam se dopasti.

Sastojci:

Pivo
foto: Profimedia

1 crni luk 3 velike šargarepe 2 stabljike celera 6 kašika slanog putera 1/2 šolje brašna 480 ml piva 2 šolje pilećeg bujona 1 šolja pavlake za kuvanje 230 g čedar žutog sira 2,5 šolje tvrdog sira po želji 2 kašičice vorčester sosa 1 kašičica senfa u prahu so, biber, začinska paprika, beli luk u prahu

Priprema:

Iseckajte luk, celer i šargarepu. Stavite u veću šerpu i prodinstajte dok povrće ne omekša. Pospite brašno, pa mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Sipajte pivo, bujon, pavlaku i lagano kuvajte. Povremeno promešajte i ostavite tako oko 5 minuta. Dodajte sireve, jedan izrendajte, a drugi iseckajte, pa sipajte vorčester sos, mleveni senf i začine. Mešajte dok se sir potpuno ne ohladi. Ukrasite proprežnom slaninom i vlašcem, ako želite. Dodatni savet: Supu čuvajte hermetički zatvorenu u frižideru do 3 dana. Malo će se zgusnuti. Podgrevajte u šerpi i dodajte malo pilećeg bujona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.